Οι Κύπριοι ακυρώνουν μαζικά τα ταξίδια τους προς Ελλάδα

Οι Κύπριοι ακυρώνουν μαζικά τα ταξίδια τους προς Ελλάδα

 


Τα πάνω κάτω στα σχέδια όσων θα ταξίδευαν στην Ελλάδα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές έφερε ο υποβιβασμός της χώρας στην Κατηγορία Β΄.

Μετά από απόφαση, εξαιτίας του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων που εντοπίστηκαν τις τελευταίες μέρες από ταξιδιώτες που επέστρεψαν από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τον υποβιβασμό της χώρας στη Β΄ Κατηγορία με ισχύ από τις 6 Αυγούστου.

Cyprus Airways: Αναστολή πτήσεων προς Θεσσαλονίκη και Σκιάθο

Αυτό συνεπάγεται ότι οι Κύπριοι πολίτες και μέλη της οικογένειάς τους, καθώς και οι νόμιμα διαμένοντες στην Δημοκρατία που θα επιστρέψουν από την Ελλάδα από τις 6 Αυγούστου και έπειτα, έχουν την επιλογή να πραγματοποιήσουν την μοριακή εξέταση κατά την άφιξή τους στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

Το κόστος της εξέτασης καλύπτεται από τους ίδιους τους ταξιδιώτες.

Όλοι οι υπόλοιποι επιβάτες απαιτείται να έχουν προβεί σε εργαστηριακό έλεγχο κατά τις τελευταίες τουλάχιστον 72 ώρες προ της αναχώρησης και να έχουν Πιστοποιητικό που να αποδεικνύει αρνητική εξέταση PCR για τον ιό, όπως ισχύει για όλους τους ταξιδιώτες από χώρες της Κατηγορίας Β.

Αυτή η εξέλιξη είχε ως αποτέλεσμα να αρχίσουν οι ακυρώσεις ταξιδιών από Κύπριους προς την Ελλάδα.

Ο επίτιμος πρόεδρος ταξιδιωτικών πρακτόρων Κύπρου, Άκης Κελεπέσιης, σε σημερινές του δηλώσεις ανέφερε πως από το πρωί αρκετοί ακυρώνουν το προγραμματισμένο ταξίδι τους για την Ελλάδα.

Να σημειωθεί πως η Cyprus Airways ακύρωσε τις πτήσεις της προς Θεσσαλονίκη και Σκιάθο. Όπως σημειώνει η εταιρεία σε ανακοίνωση της οι πτήσεις προς Θεσσαλονίκη και Σκιάθο αναστέλλονται από τις 18 Αυγούστου, ενώ μειώνεται και η συχνότητα των πτήσεων προς Αθήνα και Ηράκλειο.

Categories: Slider, ΕΙΔΗΣΕΙΣ