Πάφος: 12 χιλιάδες περίπου αδειούχες κλίνες σε πλήρη λειτουργία τη χειμερινή περίοδο

Πάφος: 12 χιλιάδες περίπου αδειούχες κλίνες σε πλήρη λειτουργία τη χειμερινή περίοδο

Παρά την αναστολή εργασιών αριθμού τουριστικών καταλυμάτων, η επαρχία Πάφου θα έχει αρκετές χιλιάδες κλίνες σε πλήρη λειτουργία και θα προσφέρει μια ευρεία γκάμα καταλυμάτων με δυναμικότητα να φιλοξενήσει δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες την χειμερινή περίοδο από τον Δεκέμβριο 2019 μέχρι τον Μάρτιο 2020, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΤΑΠ.

Φέτος, σε προκαταρκτική καταγραφή που ολοκλήρωσε η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου σε συνεργασία με τα μέλη του ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ. Πάφου, ΣΤΕΚ και άλλους μεμονωμένους ξενοδόχους διαφαίνεται ότι περίπου 12.000 κλίνες θα είναι σε πλήρη λειτουργία για τους χειμερινούς μήνες κυρίως μεταξύ Δεκεμβρίου και Μαρτίου.

Όπως αναφέρεται οι 12000 κλίνες καλύπτουν όλες τις κατηγορίες καταλυμάτων ενώ οι πλείστες μονάδες που αναστέλλουν την λειτουργία τους προχωρούν σε αναβαθμίσεις και ανακαινίσεις. Οι περισσότερες αναστολές εργασιών περιορίζονται στους μήνες Δεκέμβριο μέχρι Φεβρουάριο.

Η Πάφος κατά την περσινή αντίστοιχη περίοδο 2018-2019 υπολογίζεται ότι έχει προσελκύσει περίπου 180,000 επισκέπτες ενώ οι κλίνες αυτές παρέχουν την δυναμικότητα για προσέλκυση πέραν των 250,000.

Γενικότερα με βάση των επίσημων στοιχείων του 2018 η Πάφος υπολογίζεται ότι προσελκύει το 39% των ολικών αφίξεων. περίπου 1.500.000 επισκέπτες. εκ των οποίων οι 1300.000 αφίξεις πραγματοποιήθηκαν τους μήνες Απρίλιο-Νοέμβριο, με εμφανή την προοπτική που υπάρχει για επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν για τους μήνες Νοέμβριο- Μάρτιο.

Παρά τις προσπάθειες όλων, βάσει των δεδομένων που υπάρχουν, αναμένεται η επερχόμενη χειμερινή περίοδος να είναι μια δύσκολη σχετικά περίοδος.

Μεταξύ άλλων η αεροπορική σύνδεση της Πάφου με αγορές προτεραιότητες είναι ακόμη περιορισμένη, αρκετοί διοργανωτές ταξιδιών δεν περιλαμβάνουν την Πάφο στα προγράμματά τους ενώ το αρνητικό σκηνικό ενισχύεται με την πρόσφατη κατάρρευση της Thomas Cook, την αβεβαιότητα του Brexit και την εικόνα που εκπέμπει ακόμη η Κύπρος ως κυρίως προορισμός για καλοκαιρινές διακοπές.

Yπάρχουν όμως για την Πάφο, συνεχίζει η ανακοίνωση, αρκετές εξελίξεις στον ορίζοντα τόσο με την αεροπορική σύνδεσή της, όσο και με την προσέλκυση ειδικών τμημάτων αγοράς κάτι που βοηθά ακόμη περισσότερο στην επέκταση της σεζόν και λειτουργία όλο και περισσότερων μονάδων σε ολόχρονη βάση τα επόμενα χρόνια.

Τα τμήματα του εξειδικευμένου τουρισμού όπως, λάτρεις της φύσης και του πολιτισμού, αθλητές, golfers, συνεδριακός τουρισμός, τουρισμός τρίτης ηλικίας κ.α κινούνται ανοδικά και προσδίδουν μια περαιτέρω αισιοδοξία για υλοποίηση του στόχου που είναι να επανέλθει η επαρχία σε πλήρη, ολόχρονη λειτουργία.