Παγκόσμια πρωτιά της KPMG σε ό,τι αφορά την ποιότητα παροχής συμβουλευτικών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών

Παγκόσμια πρωτιά της KPMG σε ό,τι αφορά την ποιότητα παροχής συμβουλευτικών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών

Η KPMG έχει πρόσφατα λάβει την τιμητική πρώτη θέση σε παγκόσμια κλίμακα για τη συνολική ποιότητα παροχής συμβουλευτικών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, σύμφωνα με την έκθεση Source Global Research, Perceptions of Consulting in Financial Services. Η έκθεση κατατάσσει τις 13 κορυφαίες εταιρείες σύμφωνα με τις απαντήσεις που έδωσαν 1.866 άμεσοι και έμμεσοι πελάτες αλλά και δυνητικοί πελάτες για συμβουλευτικές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Οι ερωτηθέντες αξιολόγησαν τις εταιρείες στους τομείς της αναγνωρισιμότητας, ποιότητας και αξίας.

Ο Jim Liddy, Chairman της Global Financial Services, KPMG International, δήλωσε: «Αυτή η αναγνώριση είναι μεγάλη τιμή για μας και μας ωθεί στο να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε κορυφαίες λύσεις και τεχνογνωσία και να τα μοιραζόμαστε με τους πελάτες μας.Οι εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών έχουν μια πρωτοφανή ευκαιρία στη σύγχρονη διασυνδεδεμένη αγορά, αντιμετωπίζουν όμως και μεγάλες προκλήσεις λόγω των ξεπερασμένων υποδομών τους αλλά και των εταιρειών που εισάγουν την καινοτομία στον κλάδο. Μας ευχαριστεί ιδιαίτερα να βλέπουμε τους υπάρχοντες και δυνητικούς πελάτες μας να αναγνωρίζουν την ηγετική μας θέση σε αυτό τον σημαντικό τομέα».

Ανάμεσα στους διάφορους τομείς αξιολόγησης που περιλαμβάνει η σχετική κατάταξη των εταιρειών, η KPMG πρωτοστατεί στην καινοτόμο προσέγγιση, τη διαχείριση λογαριασμών, τις μεθόδους που χρησιμοποιεί, την ποιότητα της ηγετικής σκέψης και το εύρος των υπηρεσιών. Η KPMG φέτος κατέγραψε οκτώ αναβαθμίσεις, μια αύξηση που είναι η υψηλότερη από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία που συμμετέχει στην έκθεση. Η έκθεση ζήτησε από τους ερωτηθέντες να αξιολογήσουν τις εταιρείες με βάση 13 υπηρεσίες: Επιχειρηματική Στρατηγική, Χρηματοοικονομική Διαχείριση, Διαχείριση Κινδύνου, Κανονιστική Συμμόρφωση, Υφιστάμενη Τεχνολογία, Ψηφιακός μετασχηματισμός, Άλλος (μη ψηφιακός) μετασχηματισμός, Ρομποτική, Τεχνητή Νοημοσύνη, Δεδομένα και Analytics, Πωλήσεις και Μάρκετινγκ, Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού και Αλλαγών, Λειτουργική Βελτίωση. Τα αποτελέσματα υπολογίστηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχουν μια συνολική βαθμολογία για την ανάδειξη της κορυφαίας εταιρείας γενικά σε όλες τις υπηρεσίες αλλά και ανά υπηρεσία. Η KPMG αναδείχθηκε πρώτη για τη συνολική ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει. Πιο κάτω παρουσιάζονται ορισμένες από τις κορυφαίες της επιδόσεις:

1η στην Επιχειρηματική Στρατηγική
1η στη Ρομποτική
1η στη Διαχείριση Κινδύνου
1η στη Χρηματοοικονομική Διαχείριση
1η στην Κανονιστική Συμμόρφωση
1η στην Υφιστάμενη Τεχνολογία
1η στον μη Ψηφιακό Μετασχηματισμό
2η στην Τεχνητή Νοημοσύνη
2η στα Δεδομένα και Analytics
2η στη Λειτουργική Βελτίωση
3η στην Πελατειακή Εμπειρία

Σε ό,τι αφορά τη διάκριση, ο Χρίστος Βασιλείου, Διευθύνων Σύμβουλος και Επικεφαλής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της KPMG Κύπρου, δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι για αυτή την αναγνώριση, που αποδεικνύει ότι η επένδυση που έχουμε κάνει στις συμβουλευτικές μας υπηρεσίες αποδίδει καρπούς. Είμαστε δεσμευμένοι να συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο και να ενισχύσουμε τις υπηρεσίες μας προς όφελος των πελατών μας».