Πάουελ: Η Fed δεν βλέπει ύφεση στις ΗΠΑ

Πάουελ: Η Fed δεν βλέπει ύφεση στις ΗΠΑ


Οι ΗΠΑ ενδέχεται να αναπτυχθούν με μέτριο ρυθμό αλλά δεν προβλέπεται να εισέλθουν σε ύφεση, τόνισε ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ.

Ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμπ Πάουελ, τόνισε την Παρασκευή ότι η κεντρική τράπεζα δεν αναμένει μια ύφεση στις ΗΠΑ ή στην παγκόσμια οικονομά.

Υπογράμμισε ωστόσο ότι παρακολουθεί προσεκτικά μια σειρά από αβεβαιότητας, όπως οι εμπορικές κόντρες, και θα «δράσει κατάλληλα για να διατηρηθεί η οικονομική επέκταση».

Σε ομιλία που έδωσε στη Ζυρίχη, ο κ. Πάουελ παρουσίασε μια θετική εικόνα της αμερικανικής οικονομίας. Η εμπορική πολιτική προκαλεί αβεβαιότητα, αλλά η κατανάλωση βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ξεκαθάρισε.

«Δεν θα έβλεπα μια ύφεση ως την πιο πιθανή εξέλιξη για τις ΗΠΑ ή για την παγκόσμια οικονομία» ανέφερε. Η πιο πιθανή εξέλιξη για τις ΗΠΑ είναι η ανάπτυξη της οικονομίας με μέτριο ρυθμό

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Πάουελ υποστήριξε ωστόσο ότι εξαιτίας των χαμηλών επιτοκίων οι κεντρικές τράπεζες έχουν μικρότερη ευχέρεια να στηρίξουν την οικονομία σε περίπτωση που προκύψει μια ύφεση.