Παρέμβαση Κ. Μαυρίδη στη συζήτηση με Αλέξη Τσίπρα στο Ευρωκοινοβούλιο

Παρέμβαση Κ. Μαυρίδη στη συζήτηση με Αλέξη Τσίπρα στο Ευρωκοινοβούλιο

 


Παρέμβαση στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο είχε σήμερα ο ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ, S&D) στη συζήτηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, για το μέλλον της Ευρώπης.

Στην παρέμβασή του ο κ. Μαυρίδης, απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας τόνισε τα εξής: «Στο πρόσωπό σας συγχαίρουμε τον Ελληνικό λαό, ο οποίος  σήμερα, μετά από αναδιαρθρώσεις, στερήσεις και πόνο, μπορεί να προσδοκεί σε καλύτερο μέλλον.

Το 2015, σε αυτό το Ευρωκοινοβούλιο, θυμάμαι καλά ότι, κάποιοι στον περίγυρό σας αλλά και κάποιοι εδώ μέσα (στην Ευρωπαϊκή Ένωση), έσπρωχναν την Ελλάδα στον γκρεμό εκτός Ευρωζώνης. Αλλά, ήταν αυτή η Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, που άπλωσε το χέρι πάνω από πολιτικές ιδεολογίες, διότι πιστεύουμε στην κοινωνική πολιτική, πιστεύουμε στην Ελλάδα και πιστεύουμε στην Ευρώπη.

Για αυτό σήμερα, σας ρωτάω για το μέλλον: Πώς θα επιδιώξουμε Ευρωπαϊκές πολιτικές για πανευρωπαϊκή εγγύηση των καταθέσεων;  Πώς θα προωθήσουμε ευρωπαϊκές πολιτικές για την ενέργεια στην Αν. Μεσόγειο; Και πώς το Κράτος Δικαίου της ΕΕ θα επικρατήσει και στο βόρειο κατεχόμενο μέρος της Κύπρου;»