ΠΑΣΥΞΕ:  Συντήρηση δυνάμεων και διατήρηση κεκτημένων στον τουρισμό

ΠΑΣΥΞΕ:  Συντήρηση δυνάμεων και διατήρηση κεκτημένων στον τουρισμό

 


Δεν θέλουμε να θέσουμε ψηλά τον πήχη των προσδοκιών μας για το 2019-2020 και χρειάζεται να κάνουμε συντήρηση δυνάμεων και διατήρηση των κεκτημένων μας, ανέφερε το βράδυ της Πέμπτης ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων, Χάρης Λοϊζίδης, μιλώντας στην 1η Ημερίδα για τον τουρισμό που οργάνωσε, στο ΕΒΕ Λεμεσού, το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου.

Ο κ.Λοϊζίδης, ο οποίος ήταν ένας από τους κύριους ομιλητές της εκδήλωσης, με θέμα «Ο κυπριακός τουρισμός στο νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον», είπε πως το 2018, παρά τον έντονο ανταγωνισμό, θεωρείται πετυχημένο για τον τουρισμό μας, καθώς μεταξύ άλλων καταφέραμε να αυξήσουμε αισθητά αφίξεις από χώρες που παλαιότερα δεν βρίσκονταν στις προτεραιότητες μας (Ισραήλ, Λίβανος, Πολωνία, Σκανδιναβικές χώρες κ.α.).

Υποδεικνύοντας πως οι ανταγωνιστικές μας χώρες, όπως η Τουρκία, η Αίγυπτος και η Τυνησία, άρχισαν να ανακάμπτουν από το 2017, τόνισε ότι ο ανταγωνισμός αυτός θα ενταθεί τα επόμενα χρόνια, φέρνοντας ως παράδειγμα την πρόθεση της Τουρκίας να καταργήσει τη θεώρηση διαβατηρίων για Ρώσους υπηκόους και την αύξηση του ενεργειακού κόστους για τις αεροπορικές εταιρείες και κατ` επέκταση του κόστους ταξιδιού των τουριστών.

«Δεν θέλουμε να θέσουμε ψηλά τον πήχη για το 2019-2020, θέλουμε να κάνουμε συντήρηση δυνάμεων, να διατηρήσουμε τα κεκτημένα μας και ταυτόχρονα, να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην ποιότητα και βελτίωση των υπηρεσιών και στον καλύτερο καταρτισμό νέων στην τουριστική βιομηχανία», συμπλήρωσε.

Στους μακροπρόθεσμους στόχους, συνέχισε, πρέπει να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην ποιότητα, στην παροχή μιας θετικά ολιστικής εμπειρίας στους επισκέπτες, από τη στιγμή που θα φτάνουν στο αεροδρόμιο μέχρι και την αναχώρηση τους (ταξί, εστιατόρια, καταλύματα, συγκοινωνίες, εξυπηρέτηση)

Επιπρόσθετα, είπε πρέπει να λειτουργούμε πλέον με βάση την τεχνολογία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και να αφήνουμε θετικές εντυπώσεις, έχοντας με το μέρος μας άτομα που ασκούν μεγάλη επιρροή, τους γνωστούς «ινφλουένσερ».

Ο κ.Λοϊζίδης σημείωσε ακόμη πως πρέπει να προχωρήσει άμεσα το νέο θεσμικό πλαίσιο κατηγοριοποίησης ξενοδοχείων, ένα νομοσχέδιο που πέρασε από τη Βουλή πριν μια εβδομάδα, να ολοκληρωθούν μεγάλα έργα υποδομής, όπως το καζίνο θέρετρο και οι μαρίνες, να αξιοποιηθούν ταχύρυθμα προγράμματα κατάρτισης νέων στην τουριστική βιομηχανία αλλά και να αναπτυχθεί ο θεματικός τουρισμός με εξειδικευμένα προϊόντα και υπηρεσίες. Πηγή: ΚΥΠΕ

Categories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ