Πήραν τα πάνω τους οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της Πάφου

Πήραν τα πάνω τους οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της Πάφου

 


Τις αυξημένες πληρότητες αρχίζουν να απολαμβάνουν τα ξενοδοχειακά καταλύματα της Πάφου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του τοπικού ΠΑΣΥΞΕ Θάνο Μιχαηλίδη, προσθέτοντας πως τόσο το Καθολικό όσο και το Ορθόδοξο Πάσχα αποτελούν την  αρχή της  καλοκαιρινής σαιζόν.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως το Καθολικό Πάσχα φέτος  είναι μια εβδομάδα πριν το Ορθόδοξο και άρχισε ήδη η άφιξη της πελατείας στα ξενοδοχεία.

Τα πλείστα ξενοδοχεία αυτή την περίοδο συνέχισε έχουν ειδικές προσφορές για τους Κύπριους επισκέπτες .

Εκτίμησε μάλιστα πως από εβδομάδας αναμένεται να αρχίσει η ροή των κρατήσεων από τους Κύπριους ενώ οι Βρετανοί τουρίστες ξεκίνησαν να έρχονται να επισκέπτονται την Πάφο αφού τα σχολεία στην Αγγλία δεν κλείνουν όλα ακριβώς τις ίδιες ημερομηνίες.

Η ροή των κρατήσεων των Βρετανών ξεκίνησε , είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για την καλοκαιρινή περίοδο ο  πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου ανέφερε πως η αγγλική αγορά είναι κάπως πίσω, η ρωσική αγορά αναμένεται να κυμανθεί στα περσινά επίπεδα  και πιο χαμηλά από τα προπερυσινά λόγω και της διολίσθησης του νομίσματος τους.

Ο κ. Μιχαηλίδης παρατήρησε πως υπάρχει μια δυσκολία στην αγορά προσθέτοντας πως η Πάφος σε επίπεδο πληροτήτων μέχρι στιγμής αναμένεται να κυμανθεί το φετινό καλοκαίρι 5% με 7% πιο χαμηλά.

Ακολούθως αναφέρθηκε στην αβεβαιότητα που επικρατεί λόγω Brexit  σημειώνοντας πως το κενό δύσκολα θα καλυφθεί ενω και από πλευράς γερμανικής αγοράς δεν αναμένονται θετικές εξελίξεις.

Υπενθύμισε την τελευταία εξέλιξη με την πτώχευση της Germania χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει γίνει αναπλήρωση της εταιρείας για την μεταφορά Γερμανών επισκεπτών στην Πάφο και στην Κύπρο ευρύτερα. Πηγή: ΚΥΠΕ

Categories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ