Πωλείται το μισο-καπνισμένο πούρο του Ουίνστον Τσόρτσιλ – Για 6.000 δολάρια (pics)

Πωλείται το μισο-καπνισμένο πούρο του Ουίνστον Τσόρτσιλ – Για 6.000 δολάρια (pics)

Ο οίκος δημοπρασιών εκτιμά ότι αυτό το πούρο μπορεί να πιάσει μεταξύ 5.000 και 6.000 δολάρια

Μεταξύ 5.000 και 6.000 δολαρίων εκτιμάται ότι θα πωληθεί το πούρο του Ουίνστον Τσόρτσιλ, στη δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Hansons Auctioneers.

Πρόκειται για ένα φημισμένο πούρο που ξεκίνησε να καπνίζει ο διάσημος άνδρας, αλλά τελικά «πέταξε» πριν προλάβει να το τελειώσει.

Σύμφωνα μάλιστα, με τον Τσαρλς Χάνσον, ιδιοκτήτη του οίκου δημοπρασιών, «λέγεται ότι τα πούρα ήταν το «υποστύλωμά» του σε όλες τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετώπιζε» και πρόσθεσε «Τραβούσε ρουφηξιές στο σπίτι, στη δουλειά και, όπως τώρα ξέρουμε, και μέσα σε κινηματογραφικές και θεατρικές αίθουσες».

Το συγκεκριμένο πούρο, προέρχεται από μια βραδιά του Ιανουαρίου του 1953. Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, ο Ουίνστον Τσώρτσιλ και η σύζυγός του, κατέφθασαν στο Coliseum στο West End του Λονδίνου να παρακολουθήσουν το μιούζικαλ «Call Me Madam». Κάποια στιγμή, ο Βρετανός πρωθυπουργός τράβηξε δυο τζούρες από το πούρο του και το πέταξε. Από το έδαφος, το σήκωσε η ταξιθέτρια Βάιολετ Κινγκ και το κράτησε η ίδια.

Μόλις έφτασε σπίτι της με το μισοκαπνισμένο πούρο, η Βάιολετ Κινγκ έγραψε στον Τσώρτσιλ, ζητώντας του να πιστοποιήσει την αυθεντικότητα του ευρήματός της. Η Τζέιν Πόρταλ, η ιδιαιτέρα του πρωθυπουργού, απάντησε σε επιστολόχαρτο της πρωθυπουργικής κατοικίας, Ντάνουνινγκ Στριτ, αριθμός 10, διαβεβαιώνοντας την Κινγκ ότι ο Τσώρτσιλ «βεβαίως και δεν έχει αντίρρηση να πείτε στους φίλους σας ότι το πούρο που βρήκατε είναι δικό του». Η Κινγκ κράτησε την απαντητική επιστολή, η οποία παρουσιάζεται μαζί με το μισοκαπνισμένο πούρο.

Η αγάπη του Τσώρτσιλ για τα πούρα ήταν θρυλική. Ο Μπάρι Σίνγκερ -συγγραφέας, ο οποίος έχει και βιβλιοπωλείο στη Νέα Υόρκη αποκλειστικά και μόνο με βιβλία του Τσώρτσιλ ή για τον Ουίνστον Τσώρτσιλ-, γράφει στο βιβλίο του «Churchill Style: The Art of Being Winston Churchill» ότι όταν ο Βρετανός πρωθυπουργός ταξίδευε με αεροπλάνο «είχε κοντά του μία ειδικά σχεδιασμένη μάσκα οξυγόνου που του επέτρεπε να παίρνει οξυγόνο – σ.σ. ο κίνδυνος της πνευμονίας ήταν μόνιμος – και να καπνίζει πούρο, ταυτοχρόνως».

Πηγή: insider.gr

Categories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ