Πολλές οι νέες υπεραγορές πριν το τέλος του χρόνου

Πολλές οι νέες υπεραγορές πριν το τέλος του χρόνου

 


Στην ενίσχυση του δικτύου καταστημάτων τους με στόχο την περαιτέρω εδραίωση της παρουσίας, τους αλλά και την αύξηση του μεριδίου αγοράς, στοχεύουν οι αλυσίδες υπεραγορών που δραστηριοποιούνται ήδη στην κυπριακή αγορά. Την ίδια ώρα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για επέκταση τους και στην Κύπρο δείχνουν και μεγάλοι οργανισμοί και αλυσίδες υπεραγορών του εξωτερικού.

Σύμφωνα με την Stockwatch ο χάρτης του λιανεμπορίου αναμένεται να διαφοροποιηθεί, αρχικά με το άνοιγμα της πρώτης υπεραγοράς Spar στην Λάρνακα πριν από το φθινόπωρο. Επισημαίνεται ότι στο πλάνο της εταιρείας Spar International, που συνεργάζεται με την Ermes, είναι το άνοιγμα πέραν των είκοσι υπεραγορών σε όλη την Κύπρο στα επόμενα τρία με πέντε χρόνια.

Στους άμεσους σχεδιασμούς της για επέκταση βρίσκεται και η αλυσίδα υπεραγορών Άλφα Μέγα, η οποία πρόσφατα λειτούργησε υποκατάστημα στο Κίτι.

Η εταιρεία σχεδιάζει το άνοιγμα ακόμα δύο υπεραγορών σε Λευκωσία και Πάφο.

Το τοπίο στο τομέα του λιανικού εμπορίου αναμένεται επίσης να αλλάξουν και οι υπεραγορές Παπαντωνίου και Αθηαινίτης οι οποίες έχουν στα σκαριά το άνοιγμα νέων υπεραγορών στην Λευκωσία.

Η δεύτερη υπεραγορά Αθηαινίτης, όπως ανακοινώθηκε, θα λειτουργήσει στο υπό κατασκευή Nicosia Mall, το οποίο θα ανοίξει τις πύλες του πριν από το τέλος του χρόνου.

Όσο αφορά τις υπεραγορές Παπαντωνίου, η υπηρεσία περιβάλλοντος άναψε τον περασμένο Ιούνιο το πράσινο φως για ανέγερση της πρώτης υπεραγοράς της γνωστής αλυσίδας στην Έγκωμη. H εταιρεία δραστηριοποιείται ήδη σε Πάφο και Λεμεσό.

Πληροφορίες εξάλλου θέλουν και τη γερμανική αλυσίδα υπεραγορών Lidl να σχεδιάζει το άνοιγμα ακόμα τριών καταστημάτων στην Κύπρο μέχρι το 2020.

Σκέψεις επίσης για κάθοδο στην Κύπρο υπάρχουν και από την αλυσίδα υπεραγορών Διαμαντής Μασούτης, η οποία πρωταγωνιστεί στον τομέα του λιανικού εμπορίου στη Βόρεια Ελλάδα.

Eπίσης ακόμα δύο καταστήματα σε Λευκωσία (Λακατάμια) και Πάφο (πρώην E&S Αφροδίτη) αναμένεται ότι θα λειτουργήσει η αλυσίδα υπεραγορών Άλφα Μέγα μέσα στους επόμενους μήνες.

Τέλος κλειστά κρατούν τα χαρτιά τους οι ελληνικές υπεραγορές Σκλαβενίτη, όσον αφορά τα σχέδια για επέκταση ή και μείωση των δραστηριοτήτων της στο νησί μας.

Υπενθυμίζεται ότι στα «χέρια» του ελληνικού ομίλου πέρασε τον Μάρτιο του 2017 το δίκτυο 18 υπεραγορών που λειτουργούσαν με τον διακριτικό τίτλο Carrefour.

Categories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ