Πραγματοποιήθηκε το 1ο συνέδριο Cyprus-China Business Cooperation  

Πραγματοποιήθηκε το 1ο συνέδριο Cyprus-China Business Cooperation  

 


Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε στο ξενοδοχείο St Raphael Resort & Marina, το 1ο Cyprus-China Business Cooperation Forum, με κύριους οργανωτές τους China International Investors Association και Δήμο Λεμεσού και συνδιοργανωτές τις εταιρείες CIECC Overseas Consulting Cooperation και Zhongshi Asia-Pacific International Culture Media Co. Ltd.

Στόχος του συνεδρίου, που είχε ως Κύριο Χορηγό την εταιρεία  DMG Real Estate Development Ltd., ήταν να θέσει τα θεμέλια μιας πλατφόρμας συνεργασίας στο πεδίο της επιχειρηματικότητας μεταξύ Κίνας και Κύπρου.  Στo πλαίσιo του συνεδρίου παρουσιάστηκαν τα πλεονεκτήματα του τουρισμού, της ενέργειας, των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, της εκπαίδευσης και άλλων τομέων, στους οποίους η Κύπρος έχει σημειώσει, και συνεχίζει να σημειώνει, εντυπωσιακή ανάπτυξη, γεγονός που την αναδεικνύει ως έναν κορυφαίο αναπτυσσόμενο επενδυτικό προορισμό. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν επιτυχή παραδείγματα κινεζικών επενδύσεων στην Κύπρο και τομείς συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Επίσης διερευνήθηκε η συνεργασία Κύπρου και Κίνας ως μέσο επέκτασης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της δεύτερης στην Ευρώπη και τις γύρω περιοχές. Στο συνέδριο απηύθυναν χαιρετισμούς, ο Εμπορικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Κύπρο κος Li Yaohui, και ο κος Νίκος Νικολαΐδης, Δήμαρχος Λεμεσού.

Την ίδια στιγμή, το παρών τους έδωσαν εκπρόσωποι της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, διαφόρων υπουργείων της Κυπριακής Δημοκρατίας και εκπρόσωποι επιχειρήσεων, οι οποίοι παρουσίασαν τις δραστηριότητες των εταιρειών τους και έδωσαν χρήσιμες πληροφορίες για τις προοπτικές και τα οφέλη που προκύπτουν από τη συνεργασία της Κύπρου με την Κίνα.

Όπως ανακοινώθηκε, μετά το πέρας των διεργασιών του συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε φιλανθρωπικό δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό την αιγίδα της Πρώτης Κυρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Άντρης Αναστασιάδη, με την υποστήριξη του ‘’Ινστιτούτου Κομφούκιος’’ που εδρεύει στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και των εταιρειών DMG Real Estate Development Ltd., OUSAI Properties, Aristo Developers, Mediterranean City of Dreams Group και Kelaide Properties Group. Όλα τα έσοδα του δείπνου προσφέρθηκαν στο ίδρυμα ‘’Πάνος Ευριπίδου’’ που παρέχει υποστήριξη σε πρόωρα νεογνά.

Το αποκορύφωμα της σειράς εκδηλώσεων του DGM Cyprus-China Business Cooperation Forum σημειώθηκε στις 19 και 20 Οκτωβρίου 2019, με την πραγματοποίηση του 3ου DMG China Festival Cyprus στον Εναέριο Λεμεσού. Το Φεστιβάλ ήταν ανοικτό στο κοινό και περιλάμβανε ένα εντυπωσιακό πολιτιστικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες.