Προδρόμου: ο Πρόεδρος διαβεβαίωσε συντεχνίες για εφαρμογή ΓεΣΥ

Προδρόμου: ο Πρόεδρος διαβεβαίωσε συντεχνίες για εφαρμογή ΓεΣΥ


 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης επαναβεβαίωσε στις συνδικαλιστικές οργανώσεις την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να προχωρήσει κανονικά στην εφαρμογή του ΓεΣΥ, ανέφερε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε δηλώσεις του, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Προδρόμου είπε ότι το ΓεΣΥ και το θέμα των απειλών για λήψη απεργιακών μέτρων στην ΑΗΚ ήταν τα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση του Προέδρου με τους επικεφαλής των συντεχνιών ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΔΕΟΚ και ΠΑΣΥΔΥ.

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, «αύριο είναι μια μέρα ορόσημο και το ΓεΣΥ θα προχωρήσει να υλοποιηθεί κανονικά μέχρι τέλους. Οποιαδήποτε τυχόν προβλήματα υπάρξουν, θα αντιμετωπιστούν. Για τη θέση αυτή διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος τις συντεχνίες».

Αναφέρθηκε ακολούθως σε προβλήματα που αναφύονται από κάποιες απειλές από συντεχνιακής πλευράς για λήψη απεργιακών μέτρων στην ΑΗΚ. «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε την ευαισθησία που πρέπει να υπάρχει για ουσιώδεις υπηρεσίες. Έγινε διάλογος και πρέπει να πούμε ότι μέσα από εποικοδομητικό πνεύμα επιβεβαιώθηκε η ανάγκη υλοποίησης της συμφωνίας που υπάρχει από το 2004 σχετικά με τη ρύθμιση των απεργιών σε οργανισμούς δημόσιας ωφελείας, όπως επίσης βέβαια και του κώδικα βιομηχανικών σχέσεων» είπε.

Στη βάση αυτή, ανέφερε ο κ. Προδρόμου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ότι μπορεί να αποφευχθεί η ανάγκη οποιασδήποτε νομοθετικής ρύθμισης ενόσω υλοποιούνται πιστά οι πρόνοιες αυτής της συμφωνίας του 2004 και ακολουθούνται από όλες τις πλευρές οι σχετικές διαδικασίες».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Categories: Slider, ΕΙΔΗΣΕΙΣ