Ψάχνουν τρόπους να μην ακυρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο

Ψάχνουν τρόπους να μην ακυρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο

 


Η έλλειψη άμυνας εναντίον του ιού αποτελεί απειλή για τους Αγώνες και οι διοργανωτές θα πρέπει να αρχίσουν να σχεδιάζουν πολύ διαφορετικούς Ολυμπιακούς.

Τρόπους να μην ακυρωθούν οριστικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, που έχουν μεταφερθεί από το καλοκαίρι του 2020 στο καλοκαίρι του 2021, ψάχνουν οι ιαπωνικές αρχές, καθώς η απειλή του κορωνοϊού εξακολουθεί να υπάρχει.

Από τη στιγμή που δεν έχει βρεθεί εμβόλιο οι αρχές και διοργανωτές των Αγώνων προσπαθούν να βρουν διάφορες επιλογές προκειμένου να αποφευχθεί η ακύρωση της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης στον κόσμο.

Σύμφωνα με τα ιαπωνικά Μέσα, η διεξαγωγή των Αγώνων με λιγότερους θεατές, η υποχρεωτική εξέταση για τον κορωνοϊό σε όλους και ο περιορισμός των μετακινήσεων στο ολυμπιακό χωριό, είναι ανάμεσα στα μέτρα που οι Ιάπωνες σκέφτονται για να προτείνουν και να υιοθετήσουν.

Πάντως, ο, πρόεδρος της Αυστραλιανής Ολυμπιακής Επιτροπής και επικεφαλής της επιθεώρησης της ΔΟΕ για τους Αγώνες του Τόκιο, Τζον Κόατες δήλωσε ότι η έλλειψη άμυνας εναντίον του ιού αποτελεί απειλή για τους Αγώνες και οι διοργανωτές θα πρέπει να αρχίσουν να σχεδιάζουν πολύ διαφορετικούς Ολυμπιακούς.

Στην Ιαπωνία υπήρξαν μέχρι σήμερα περίπου 17 χιλιάδες κρούσματα του ιού και γύρω στους 900 θανάτους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Categories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ