ΠΤΔ: Oι νέοι στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων της Κυβέρνησης

ΠΤΔ: Oι νέοι στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων της Κυβέρνησης

 


Η παρούσα κυβέρνηση θέτει τους νέους στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων της και επιδιώκει με συνέπεια να διασφαλίσει την ευημερία και την πρόοδο τους, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε χαιρετισμό του στη Γ’ Εθνική Σύνοδο Νέων 2018, τον οποίο ανέγνωσε εκ μέρους του ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Χαμπιαούρης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «ταυτόχρονα επιθυμούμε να δώσουμε λόγο στους νέους, ώστε να καταστούν  συνδιαμορφωτές των πολιτικών, κυρίως για θέματα τα οποία τους αφορούν και τους επηρεάζουν άμεσα».

Πρόσθεσε ότι «διατηρούμε τους διαύλους επικοινωνίας ανοικτούς, είμαστε επιδεκτικοί εποικοδομητικής κριτικής και αξιοποιούμε καινοτόμες ιδέες, ενώ γνωρίζουμε ότι οι  προσπάθειές μας θα πρέπει να είναι συλλογικές».

Αναφερόμενος σε θέματα που αφορούν την οικονομία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι «βρισκόμαστε σε μια περίοδο κατά την οποία οι θυσίες και οι προσπάθειες του κυπριακού λαού άρχισαν να αποδίδουν καρπούς με αποτέλεσμα να κινούμαστε με σταθερά βήματα προς την οικονομική ανάκαμψη».

Συνέχισε λέγοντας πως «γνωρίζουμε ότι οι προκλήσεις δεν έχουν εκλείψει και οι νέοι της πατρίδας μας είναι από τις κοινωνικές ομάδες που έχουν επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από την οικονομική κρίση και κατ’ επέκταση την ανεργία».

Όπως είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «για τον σκοπό αυτό, η Κυβέρνηση χρηματοδοτεί και εφαρμόζει ειδικά προγράμματα όπως το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση των Νέων, το Σχέδιο Ενίσχυσης Νεανικής Επιχειρηματικότητας και άλλα αυτά».

Πρόσθεσε ότι τα ειδικά αυτά προγράμματα αποσκοπούν στη μείωση της ανεργίας των νέων και στην αύξηση της συμμετοχής τους στην οικονομική και κοινωνική ζωή ενώ παράλληλα βελτιώνουμε το εκπαιδευτικό μας σύστημα γενικά, εκσυγχρονίζουμε την Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση και κάνουμε την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση πιο προσβάσιμη, ποιοτική και διεθνοποιημένη».

Για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Νεολαίας «GREATER NICOSIA 2021» ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «αποτελεί μια κοινή σύμπραξη των Δήμων Αγλαντζιάς, Στροβόλου και Λευκωσίας, καθώς και άλλων συνεργαζόμενων οργανισμών περιλαμβανομένων και του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου και του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου, που διαγωνίζεται για το τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2021, έχει ήδη περάσει στην τελική φάση του διαγωνισμού.

Ο τίτλος απονέμεται σε μια ευρωπαϊκή πόλη για περίοδο ενός έτους, στη διάρκεια του οποίου η πόλη έχει την ευκαιρία να υλοποιήσει ένα πολυδιάστατο και πολυεπίπεδο σχέδιο για την πολιτιστική, πολιτική, κοινωνική, οικονομική και επιχειρηματική εμπλοκή των νέων. Η Πολιτεία θα συνεχίσει να στηρίζει την προσπάθεια αυτή, ευελπιστώντας στη θετική έκβασή της, είπε τέλος ο Πρόεδρος της Δημκρατίας. ΚΥΠΕ

Categories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ