ΠτΔ: Όραμά μου να κτίσουμε μαζί την Κύπρο της νέας εποχής

ΠτΔ: Όραμά μου να κτίσουμε μαζί την Κύπρο της νέας εποχής

 


Έδωσε πριν από λίγο τη νενομισμένη διαβεβαίωση ενώπιον της Βουλής

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έδωσε την νενομισμένη διαβεβαίωσή του από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, σύμφωνα με το άρθρο 42 του Συντάγματος.

«Διαβεβαιώ επισήμως πίστιν και σεβασμόν εις το Σύνταγμα και τους συνάδοντας αυτώ νόμους και εις τη διατήρησιν της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Δημοκρατίας της Κύπρου», ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης  καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ανέφερε ότι η εκλογή του για δεύτερη θητεία αποτελεί αναγνώριση της μακράς και ευδόκιμης προσφοράς του στην πατρίδα και η κορύφωση του πλούσιου πολιτικού του βίου.

Διαβεβαίωσε για την αρμονική συνεργασία της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας ενώ αναφέρθηκε και στις τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ καλώντας σε ενότητα και συλλογικότητα για αρραγές εσωτερικό μέτωπο, για να προστατέψουμε και να ισχυροποιήσουμε την Κυπριακή Δημοκρατία προς όφελος του συνόλου του κυπριακού λαού.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στην ομιλία του μεταξύ άλλων ανέφερε «Είχα προεκλογικά δηλώσει και θεωρώ καθήκον μου να το επαναλάβω, και από του βήματος της Βουλής, πως η παρούσα θα είναι και η τελευταία μου θητεία.
Μια θητεία που θέλω να την διακρίνει όχι μόνον η αποφασιστικότητα στην λήψη των επιβαλλομένων μέτρων αλλά ιδιαίτερα η ετοιμότητα για δημιουργικό διάλογο με όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Όραμά μου είναι να κτίσουμε μαζί την Κύπρο της νέας εποχής.
Γι’ αυτό και είναι πρόθεσή μου να συστήσω επιστημονική ομάδα μελέτης των προεκλογικών προγραμμάτων των ανθυποψηφίων μου ώστε να μην αγνοηθούν προτάσεις που συμβάλουν προς την επίτευξη του πιο πάνω σκοπού».