Πτώσεις δέντρων και διαφημιστικών πινακίδων από τους ανέμους

Πτώσεις δέντρων και διαφημιστικών πινακίδων από τους ανέμους

 


Πτώσεις δέντρων σε δημόσιους δρόμους σημειώθηκαν στη Λάρνακα και ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, στη Λεμεσό και στην Πάφο λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, με βροχές και θυελλώδεις ανέμους, που επικρατούσαν από χθες το πρωί.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Λάρνακα οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί ανταποκρίθηκαν σε τρεις κλήσεις που αφορούσαν απομάκρυνση δέντρων που έπεσαν σε δημόσιους δρόμους και ιδιωτική κατοικία και δύο κλήσεις που αφορούσαν μετακινήσεις διαφημιστικών πινακίδων και μεταλλικών τσίγκων σε ασφαλή χώρο.

Στην Κοφίνου η ΕΜΑΚ ανταποκρίθηκε σε επτά κλήσεις, έξι από τις οποίες αφορούσαν απομάκρυνση δέντρων που έπεσαν σε δημόσιους δρόμους και μία κλήση για άντληση ομβρίων υδάτων από υποστατικό.

Στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε έξι κλήσεις που αφορούσαν απομάκρυνση δέντρων που έπεσαν σε δημόσιους δρόμους.

Εξάλλου λόγω των θυελλωδών ανέμων και των καταρρακτωδών βροχών που έπεφταν καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας στην πόλη και επαρχία Λάρνακας, σημειώθηκε τα ξημερώματα διακοπή στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της Αραδίππου και Κιτίου.

Oι έντονες καιρικές συνθήκες με σφοδρούς ανέμους και παρατεταμένη βροχόπτωση επικράτησαν καθόλη την διάρκεια της νύχτας στην επαρχία Πάφου με αποτέλεσμα να κλείσουν αρκετοί δρόμοι λόγω κατολισθήσεων και συσσώρευσης μεγάλων ποσοτήτων νερού στο οδόστρωμα .

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, κλειστά  παραμένουν  τα Γεφύρια Τζιελεφού,  Ζυριπιλή, Ξερού,  Σαλαμιού – Γαλαταριάς και  Χολετριών.

Επίσης οι δρόμοι Κελοκεδάρων – Σαλαμιούς, Νατάς – Χολέτριας, Αγίου Γεωργίου – Κιδασίου, Τραχυπέδουλας – Σαλαμιού, Κελοκεδάρων – Φυλούσας, Αγίου Γεωργίου Πέγειας προς Ακάμα, Παναγιάς – Κοιλάδας των κέδρων, Καναβιών – Σταυρού Ψώκας, Παναγιάς – Σταυρού Ψώκας και Λεμόνας – Αμαργέτης.

Κατολισθήσεις όγκων χώματος και πετρών στο οδόστρωμα, αλλά και πτώσεις δέντρων έχουν παρατηρηθεί σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου, ιδιαίτερα στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές και οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Η πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε να μεταβεί σε έξι επεισόδια  για πτώσεις δέντρων, σε κεντρικά σημεία της Πάφου όπως, στις οδούς Γρίβα Διγενή, Γεωργίου Χριστοφόρου,  Φελλάχογλου, Ρηγαίνη  αλλά και στις κοινότητες Αρόδες και Πωμού.

Στην  παραλιακή περιοχή της Κάτω Πάφου προκλήθηκαν αρκετά προβλήματα  λόγω της θαλασσοταραχής και των δυνατών ανέμων  με αποτέλεσμα το παραλιακό μέτωπο να γεμίσει πέτρες και φύκια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Δασών το  Μονοπάτι Μελέτης της φύσης  «Φαράγγι του Άβακα» έχει καταστεί εξαιρετικά επικίνδυνο για τους περιπατητές καθώς παρατηρείται έντονη διάβρωση του καταστρώματος,  γι’ αυτό και θα είναι κλειστό για το κοινό.

Το Τμήμα  Δασών απολογείται για τυχόν ταλαιπωρία του κοινού και θα επανέλθει με νέα ανακοίνωση, μετά την  αποκατάσταση των ζημιών και επαναλειτουργία του εν λόγω μονοπατιού.

Στην Επαρχία Πάφου μέχρι στιγμής έχουν υπερχειλίσει τρία φράγματα του Μαυροκόλυμπου χωρητικότητας 2 εκατομμυρίων 180 χιλιάδων κυβικών μέτρων νερού , της Αργάκας χωρητικότητας 990.000 κυβικών μέτρων νερού,και του Πωμού χωρητικότητας 860.000 κυβικών μέτρων νερού.

Επίσης από τις έντονες βροχοπτώσεις κατέβηκε ο ποταμός του “Αμμαθκιού” στην περιοχή Μηλιού- Γιόλους, ο οποίος περνά από την Πόλη Χρυσοχούς και καταλήγει στο κάμπινγκ.

Συνεργεία της Επαρχιακή Διοίκησης και των Δημοσίων Έργων  βρίσκονται επί ποδός για τον καθαρισμό δρόμων.

Categories: Slider, ΕΙΔΗΣΕΙΣ