Η RCB Bank ξανά ανάμεσα στις πιο ασφαλείς τράπεζες του κόσμου

Η RCB Bank ξανά ανάμεσα στις πιο ασφαλείς τράπεζες του κόσμου

 


Η RCB Bank συγκαταλέγεται για άλλη μια φορά ανάμεσα στις πιο ασφαλείς τράπεζες του κόσμου, όπως τις ανέδειξε το διεθνούς κύρους περιοδικό «Global Finance Magazine» και στις οποίες απονεμήθηκε βραβείο σε ειδική τελετή στην Ουάσιγκτον αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η RCB Bank Ltd διατήρησε τον τίτλο της ως η Πιο Ασφαλής Τράπεζα στην Κύπρο για το 2017 για δεύτερη συνεχή χρονιά  μετά από έρευνα του περιοδικού που βασίστηκε στις αξιολογήσεις της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας από τους τρεις οίκους αξιολόγησης Moody’s, Fitch και Standard & Poor’s καθώς και στο σύνολο ενεργητικού των 1000 μεγαλυτέρων τραπεζών στον κόσμο.

Σχολιάζοντας αυτή τη σημαντική αναγνώριση, ο Διευθύνων Σύμβουλος της RCB Bank, Δρ. Κιρίλ Ζιμάριν ανέφερε: «Το επίτευγμα αυτό είναι συνεπακόλουθο της οικονομικής ευρωστίας και ισχυρής οικονομικής κατάστασης της RCB Bank που τοποθέτησαν την Τράπεζα σε ηγετική θέση στον τραπεζικό τομέα της χώρας μας. Διαπιστώνουμε με ικανοποίηση ότι το επιτυχημένο μας τραπεζικό μοντέλο, το οποίο εμπιστεύονται οι πελάτες μας, αναγνωρίστηκε ευρέως και ανταμείφθηκε για άλλη μια φορά».

Το «Global Finance Magazine» διενήργησε έρευνα και ανέδειξε τις πιο ασφαλείς τράπεζες σε 106 χώρες. Μαζί με την RCB Bank στους βραβευθέντες συγκαταλέγονται και κάποια από τα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του κόσμου συμπεριλαμβανομένων των HSBC στην Βρετανία, Santander στην Ισπανία, OTP στην Ουγγαρία και China Development Bank στην Κίνα.

Η πλήρης έκδοση που περιλαμβάνει τις πιο ασφαλείς τράπεζες ανά χώρα και πολλές άλλες κατηγορίες θα δημοσιευτεί τον Νοέμβριο του 2017.

Η RCB Bank Ltd ιδρύθηκε την 1η Αυγούστου 1995, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες στην Κύπρο και συγκαταλέγεται στις σημαντικές Ευρωπαϊκές τράπεζες που εποπτεύονται κατευθείαν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μέσω του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM). Η τράπεζα διατηρεί καταστήματα σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα, Πάφο και Λουξεμβούργο καθώς και Γραφεία Αντιπροσωπείας στο Λονδίνο και τη Μόσχα.

Tags: RCB bank