Ρωσικό ΥΠΕΞ: Λαβρόφ και Χριστοδουλίδης συζήτησαν εις βάθος τα προβλήματα στην Αν. Μεσόγειο

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Λαβρόφ και Χριστοδουλίδης συζήτησαν εις βάθος τα προβλήματα στην Αν. Μεσόγειο


Μια εις βάθος συζήτηση των προβλημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, με έμφαση στην κατάσταση στη Λιβύη και στο αδιέξοδο στην ειρηνευτική διαδικασία μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών έκαναν την Τετάρτη οι Υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας και Κύπρου, Σεργκέι Λαβρόφ και Νίκος Χριστοδουλιδης, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως οι δυο Υπουργοί είχαν τηλεφωνική συνομιλία με πρωτοβουλία του κ. Χριστοδουλίδη και πως συζήτησαν τις εξελίξεις στις δυο χώρες λόγω της εξάπλωσης της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού. Συζήτησαν μέτρα για ελαχιστοποίηση των συνεπειών της πανδημίας και για να βοηθηθούν οι πολίτες των δυο χωρών να επιστρέψουν στα σπίτια τους, προστίθεται.

Αναφέρεται επίσης πως οι δυο ΥΠΕΞ ανασκόπησαν τη διμερή ατζέντα, στο πλαίσιο των εορτασμών για την 60η επέτειο φέτος της εγκαθίδρυσης διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών, και «συμφώνησαν να επιταχύνουν την εργασία για ενίσχυση των κανόνων και των κανονισμών σε ότι αφορά τις διμερείς σχέσεις».

Πηγή: ΚΥΠΕ