ΣΑΕΚ: Φιλόδοξοι στόχοι για το μέλλον της ασφάλισης

ΣΑΕΚ: Φιλόδοξοι στόχοι για το μέλλον της ασφάλισης

 


Η καταλυτική συνεισφορά του ασφαλιστικού κλάδου στην κοινωνία και την οικονομία της Κύπρου, οι στέρεες βάσεις και οι φιλόδοξοι στόχοι του, αλλά και οι σημαντικές προκλήσεις που επιφυλάσσει το μέλλον ήταν τα βασικά σημεία που τονίστηκαν στην 41η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου (ΣΑΕΚ), η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα 29 Μαΐου 2019, στη Λευκωσία.

Η ΓΣ του ΣΑΕΚ πραγματοποιήθηκε σε μια συγκυρία που η ασφαλιστική βιομηχανία καλείται να ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες των πολιτών της Κύπρου, με εφόδια την ανθεκτικότητα, την προσαρμοστικότητα, το δυναμισμό και την ανάπτυξη που επέδειξε τα τελευταία χρόνια και συνεχίζει να επιδεικνύει και στο πρώτο τρίμηνο του 2019.

Η άνοδος των επιμέρους δεικτών της ασφαλιστικής βιομηχανίας, τα ωφελήματα και οι αποζημιώσεις που καταβάλλονται και οι θεσμικές επενδύσεις που πραγματοποιούνται στην ευρύτερη οικονομία αποτελούν στοιχεία που ενισχύουν την αξιοπιστία της ασφαλιστικής βιομηχανίας, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΣΑΕΚ,          κ. Ανδρέας Στυλιανού.

Παράλληλα, ο κ. Στυλιανού αναφέρθηκε στις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο ασφαλιστικός κλάδος το επόμενο διάστημα, μέσα σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο και δυναμικό περιβάλλον: «Βασική έγνοια και επιδίωξή μας είναι η ανάδειξη του θεσμού της ασφάλισης, η προστασία των συμφερόντων των ασφαλισμένων και η στήριξη της οικονομίας του τόπου. Το τρίπτυχο αυτό είναι ο φάρος που καθοδηγεί τις ενέργειες και πρωτοβουλίες μας. Πιστεύουμε στο μέλλον του κλάδου και είμαστε αποφασισμένοι να αγωνισθούμε σκληρά για να πετύχουμε τους στόχους μας. Η υποασφάλιση, το συνταξιοδοτικό, οι αλλαγές στην αγορά λόγω ΓεΣΥ είναι μερικές μόνο από τις προκλήσεις που θα αντιμετωπιστούν με ψυχραιμία, πρόγραμμα και αποφασιστικότητα».

Επιμέρους συμπεράσματα για:

– Την υποασφάλιση: Στην Κύπρο υπάρχει τεράστιο πρόβλημα υποασφάλισης ή ακόμη και μη ασφάλισης – στο συνταξιοδοτικό τομέα, στον κλάδο περιουσίας, στην ασφάλιση Ευθύνης Εργοδότη και στους νέους κινδύνους (πχ Cyber Risk). Ο ΣΑΕΚ συνεχίζει να προωθεί στρατηγικές και διαδικασίες προς τη μείωση του φαινομένου.

– Το συνταξιοδοτικό: Σε συνδυασμό με το δημογραφικό, αποτελεί μια βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας. Ο ρόλος της ασφαλιστικής βιομηχανίας είναι να συμπληρώνει τη σύνταξη από τις κοινωνικές ασφαλίσεις ή/και άλλα επαγγελματικά σχέδια ώστε η συνολική σύνταξη να διασφαλίζει τη συνέχιση ενός αξιοπρεπούς επιπέδου ζωής και μετά την αφυπηρέτηση.

-Το ΓεΣΥ: Είναι ξεκάθαρο ότι ο ιδιωτικός τομέας θα είναι «παρών» στην προσφορά υπηρεσιών στον κλάδο Υγείας.  Η ασφαλιστική βιομηχανία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους χιλιάδες ασφαλισμένους της.

Παρουσία στην 41η Ετήσια ΓΣ του ΣΑΕΚ είχαν η Έφορος Ασφαλίσεων, κυρία Βικτώρια Νάταρ, ανώτατα στελέχη των ασφαλιστικών εταιρειών και σημαντικοί παράγοντες της ασφαλιστικής βιομηχανίας της Κύπρου.

Categories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ