Σε απεργία οι μαθητές δεν ανακληθούν τα τετράμηνα

Σε απεργία οι μαθητές δεν ανακληθούν τα τετράμηνα

 


Σε δίωρη αποχή από τα μαθήματα τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εξετάσεις ανά τετράμηνο, κατέρχονται την Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου οι μαθητές εκτός αν ανακληθούν οι εξετάσεις ανά τετράμηνο στη συνάντηση που θα έχουν με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη, αύριο, Πέμπτη 17 Ιανουαρίου.

Σε ανακοίνωση της, η ΠΣΕΜ αναφέρει ότι τις τελευταίες τρεις σχολικές χρονιές, έχουν πολλές φορές εκφράσει τις διαφωνίες της με τις εξετάσεις ανά τετράμηνο με ανακοινώσεις, ψηφίσματα, αποχές από τα μαθήματα, δημοψήφισμα, συλλογές υπογραφών, κινητοποιήσεις.

«Το ίδιο έπραξαν και οι καθηγητές μας με το δημοψήφισμα του περασμένου Φεβρουαρίου. Όπως αναφέραμε και στο παρελθόν, οι εξετάσεις ανά τετράμηνο θα ενισχύσουν τον εξετασιοκεντρικό χαρακτήρα του σχολείου οδηγώντας τους μαθητές σε ένα ατέλειωτο κυνήγι βαθμού. Δεν θέλουμε σχολεία εξεταστικά κέντρα, σχολεία του ανταγωνισμού, του ατομικισμού και της παραπαιδείας. Θέλουμε σχολείο που να μορφώνει ολόπλευρα και όχι να εξοντώνει», προσθέτει.

Η ΠΣΕΜ αναφέρει ότι με βάση τα πιο πάνω και το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν εισακούει τις απόψεις τους, γεγονός που επιβεβαίωσαν και στη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου, με τον Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης, αποφάσισαν να απέχουν από τα μαθήματα την Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου.

«Η μόνη περίπτωση να αναστείλουμε τα μέτρα είναι να εισακουστούμε και να ανακληθούν οι εξετάσεις ανά τετράμηνο στη συνάντηση που θα έχουμε με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη, την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου. Καλούμε όλους τους μαθητές να απέχουν μαζικά από τα μαθήματα την Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου, κατά την 3η και 4η Περίοδο. Στη συνέχεια, αν το Υπουργείο δεν κάνει πίσω, προειδοποιούμε ότι θα πάρουμε ακόμα πιο δυναμικά μέτρα. Χωρίς φόβο να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας, να αγωνιστούμε για ολόπλευρη μόρφωση. Οι εξετάσεις ανά τετράμηνο δεν θα εφαρμοστούν», καταλήγει .

Categories: Slider, ΕΙΔΗΣΕΙΣ