Σε απεργία οι μαθητές για τις εξετάσεις ανά τετράμηνο

Σε απεργία οι μαθητές για τις εξετάσεις ανά τετράμηνο

 


Σε δίωρη αποχή από τα μαθήματα τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εξετάσεις ανά τετράμηνο, κατέρχονται σήμερα οι μαθητές.

Η ΠΣΕΜ, σε ανακοίνωση της, καλεί όλους τους μαθητές να απέχουν μαζικά από τα μαθήματα, κατά την 3η και 4η Περίοδο.

Όπως αναφέρει, τις τελευταίες τρεις σχολικές χρονιές, έχουν πολλές φορές εκφράσει τις διαφωνίες της με τις εξετάσεις ανά τετράμηνο με ανακοινώσεις, ψηφίσματα, αποχές από τα μαθήματα, δημοψήφισμα, συλλογές υπογραφών, κινητοποιήσεις.

«Το ίδιο έπραξαν και οι καθηγητές μας με το δημοψήφισμα του περασμένου Φεβρουαρίου. Όπως αναφέραμε και στο παρελθόν, οι εξετάσεις ανά τετράμηνο θα ενισχύσουν τον εξετασιοκεντρικό χαρακτήρα του σχολείου οδηγώντας τους μαθητές σε ένα ατέλειωτο κυνήγι βαθμού. Δεν θέλουμε σχολεία εξεταστικά κέντρα, σχολεία του ανταγωνισμού, του ατομικισμού και της παραπαιδείας. Θέλουμε σχολείο που να μορφώνει ολόπλευρα και όχι να εξοντώνει», προσθέτει.

Η ΠΣΕΜ αναφέρει ότι με βάση τα πιο πάνω και το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν εισακούει τις απόψεις τους, γεγονός που επιβεβαίωσαν και στη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου, με τον Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης, αποφάσισαν να απέχουν σήμερα από τα μαθήματα τους.

Προειδοποιούν, παράλληλα, ότι αν το Υπουργείο δεν κάνει πίσω, θα πάρουν ακόμα πιο δυναμικά μέτρα.

Στο μεταξύ, η ΠΣΕΜ είχε χθες πολύωρη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας για το θέμα των τετραμήνων, ωστόσο αποφάσισε να προχωρήσει σήμερα σε μέτρα για να στείλει και το μήνυμα ότι οι μαθητές είναι κάθετα αντίθετοι με την εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο και του οτιδήποτε παραπλήσιου σε τούτη την φιλοσοφία και ότι θέλουν και επιδιώκουν πραγματικό και ουσιαστικό διάλογο.

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, σε ανακοίνωση του, αναφέρει ότι η θέση του Υπουργού Παιδείας ήταν και παραμένει πως το μέτρο της αποχής, τους μόνους που πλήττει είναι τους μαθητές, γι` αυτό και τους καλεί για άλλη μία φορά να αναθεωρήσουν την απόφασή τους και να συνεχίσουν το διάλογο, «ο οποίος διεξήχθη σήμερα σε εξαιρετικό κλίμα, με θετικά αποτελέσματα».

Categories: Slider, ΕΙΔΗΣΕΙΣ