Σε επ’ αόριστον απεργία κατέρχονται από σήμερα οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία Ζήνων Λάρνακας

Σε επ’ αόριστον απεργία κατέρχονται από σήμερα οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία Ζήνων Λάρνακας

 

Σε επ’ αόριστον απεργία κατέρχονται από σήμερα οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία Ζήνων Λάρνακας αφού η εταιρεία συνεχίζει να μην καταβάλλει τους μισθούς τους και παρακρατεί τις αποκοπές στα διάφορα Ταμεία τους.

Σε γραπτή ανακοίνωση των Συντεχνιών ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ, ΟΜΕΠΕΓΕ-ΣΕΚ, ΔΕΕ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΕΟΚ, αναφέρεται ότι «η εταιρεία Λεωφορεία Λάρνακας ΖΗΝΩΝΑΣ δεν κατέβαλε μέχρι στιγμής το μισθό των εργαζομένων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη και αν καταβληθούν οι μισθοί των εργαζομένων θα είναι κατά 50% μειωμένοι».

Ταυτόχρονα αναφέρουν ότι η εταιρεία παρακρατεί τις αποκοπές στα διάφορα Ταμεία των Εργαζομένων (Ταμεία Προνοίας, ευημερίας, υγείας, συνδρομές) με τελευταία καταβολή τον Φεβρουάριο.

Ωστόσο, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας λεωφορείων «Ζήνων», Παντελής Παντελίδης επέρριψε στο κράτος την ευθύνη για την οικονομική κατάσταση της εταιρείας, ισχυρισμό που απέρριψε το Υπουργείο Μεταφορών, το οποίο γνωστοποίησε δια μέσου της Υπουργού Βασιλικής Αναστασιάδου, ότι τα χρήματα για πληρωμή των μισθών έχουν καταβληθεί στην εταιρεία. Πηγή: ΚΥΠΕ

Categories: Slider, ΕΙΔΗΣΕΙΣ