Σε κοινότητες και δημόσιες υπηρεσίες τα ακίνητα του Συνεργατισμού

Σε κοινότητες και δημόσιες υπηρεσίες τα ακίνητα του Συνεργατισμού

 


Η απόφαση της Κυβέρνησης παραμένει και η πολιτική της είναι ότι τα ακίνητα της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας που έχουν αποκτηθεί από το κράτος θα διατεθούν είτε σε κοινότητες είτε σε δημόσιες Υπηρεσίες, προκειμένου να αξιοποιηθούν, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος  Πρόδρομος Προδρόμου.

«Θέλουμε να απευθυνθούμε προς όλους τους ενδιαφερόμενους. Σήμερα, το Υπουργικό Συμβούλιο επανήλθε σε προηγούμενη απόφαση που είχε λάβει στις 20 Φεβρουαρίου και ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών που γίνονται προκειμένου να διατεθούν ακίνητα που έχουν αποκτηθεί από το κράτος με την περσινή απόφαση για τη συγχώνευση της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας με την Ελληνική Τράπεζα», είπε ο Εκπρόσωπος μετά το πέρας της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου.

Υπενθύμισε ότι το κράτος, με εκείνη την απόφαση για τη συγχώνευση, είχε διασώσει και αποκτήσει ακίνητη περιουσία συνολικής αξίας 600 εκ. ευρώ, και συνολικά 2815 ακίνητα.

«Είχε ληφθεί απόφαση στις 20 Φεβρουαρίου ότι τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος αυτών των ακινήτων, όσα ήταν κατάλληλα, θα παραχωρούνταν για χρήση είτε σε κοινότητες είτε σε άλλες κοινωφελείς Υπηρεσίες. Παρά το γεγονός ότι υπήρχε προθεσμία τεσσάρων μηνών, ήδη έχει προχωρήσει η διαδικασία, έχουν γίνει δεκτές αιτήσεις, εξετάζεται ο κατάλογος που υπάρχει και οι νομικές διαδικασίες που χρειάζονται, και το συντομότερο δυνατόν θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις», είπε.

Συνέχισε λέγοντας ότι η απόφαση της Κυβέρνησης παραμένει και η πολιτική είναι ότι θα διατεθούν αυτά τα ακίνητα είτε σε κοινότητες είτε σε δημόσιες Υπηρεσίες, προκειμένου να αξιοποιηθούν.

Ερωτηθείς αν θα διατεθούν έναντι αντιτίμου, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «αυτό θα αποφασιστεί αναλόγως των ακινήτων.

«Υπάρχει μια ποικιλία ακινήτων, είναι διαφορετικές οι περιπτώσεις που θα διατεθούν. Μπορεί να διατεθούν σε κρατικές Υπηρεσίες, μπορεί να διατεθούν σε κοινότητες, επομένως, θα υπάρξει διαφορετική μεταχείριση. Εν πάση περιπτώσει, ο σκοπός είναι να αξιοποιηθούν, δεν είναι κάποια κερδοσκοπική διαδικασία», κατέληξε. Πηγή: ΚΥΠΕ

Categories: Slider, ΕΙΔΗΣΕΙΣ