Σε τρείς γλώσσες το βιβλίο «Cyprus – A Culinary journey»

Σε τρείς γλώσσες το βιβλίο «Cyprus – A Culinary journey»

 

Με την στήριξη της RCB Bank

 

Υπάρχουν προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, αναγνωρίζοντας τον καθοριστικό ρόλο της τουριστικής βιομηχανίας στην ανάκαμψη της οικονομίας και τονίζοντας πως η προσπάθεια για ποιοτική αναβάθμιση του προϊόντος πρέπει να συνεχιστεί.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της δημοσιογραφικής διάσκεψης για την παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Cyprus – A Culinary journey», ο κ. Γεωργιάδης είπε πως διανύουμε άλλη μια εξαιρετική τουριστική χρονιά με πολύ καλές προοπτικές και από τη ρωσική αγορά και από τις άλλες αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γερμανίας, και χωρίς αμφιβολία επιβεβαιώνεται πως ο τουρισμός είναι η κινητήριος δύναμη της οικονομίας μας.

«Θεωρούμε ως Κυβέρνηση πως υπάρχουν ταυτόχρονα προοπτικές για περαιτέρω προώθηση και ανάπτυξη του τουρισμού και γι’ αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη ο καταρτισμός και η έναρξη εφαρμογής μιας νέας ολοκληρωμένης στρατηγικής για τον τουρισμό, σημαντικό ρόλο σε αυτή τη νέα προσπάθεια θα έχει και το Υφυπουργείο Τουρισμού, και χωρίς αμφιβολία η προσπάθεια για την ποιοτική, στοχευμένη προβολή της χώρας μας σε αυτές τις κύριες αγορές πρέπει να συνεχιστεί», είπε.

Ο κ. Γεωργιάδης παραδέχθηκε πως έχει ευνοηθεί η Κύπρος και από συγκυρίες αλλά δεν θα μπορούσε να τις αξιοποιήσει αν δεν είχαν γίνει κάποιες κινήσεις όπως το άνοιγμα των αιθέρων και η έναρξη λειτουργίας σημαντικών νέων αεροπορικών εταιρειών, τόσο κυπριακών όσο και ξένων.

Σημείωσε, επίσης, πως μόνο τον περασμένο χειμώνα έχουν επενδυθεί σημαντικά κεφάλαια στην υποδομή, έχουν δημιουργηθεί περίπου 10 χιλιάδες νέες κλίνες στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, κάτι που δείχνει πως δεν είναι μόνο πρόσκαιρες και συγκυριακές οι καλές επιδόσεις αλλά ότι δημιουργούνται πολύ καλές και για το μέλλον.

Είπε στη συνέχεια πως η συνεισφορά του τουριστικού τομέα στην οικονομία ήταν και είναι καθοριστική, και ότι το γεγονός πως κατά τη διάρκεια των δύσκολων ετών της κρίσης ο τουρισμός παρέμεινε ανταγωνιστικός, ήταν ένας από τους βασικούς παράγοντες που έσπρωξε την οικονομία εκτός κρίσης και ύφεσης και που την διατηρεί σήμερα σε μια τροχιά πολύ ικανοποιητικής ανάκαμψης. «Ασφαλώς δεν πρέπει να εφησυχαζόμαστε, πρέπει και στον τουρισμό να παραμένουμε σε εγρήγορση, να βελτιωνόμαστε και να επενδύουμε», είπε.

Κληθείς να σχολιάσει το βιβλίο που παρουσιάστηκε σήμερα, το οποίο έχει εκδοθεί σε τρεις γλώσσες, αγγλικά, γερμανικά και ρωσικά, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως πρόκειται για μια εξαιρετική έκδοση, και εξέφρασε την ικανοποίηση του που μια μεγάλη κυπριακή τράπεζα, η RCB Bank Ltd έχει στηρίξει την έκδοση στις τρεις αυτές γλώσσες. «Θεωρώ τέτοιες εκδόσεις ως ένα από τους καλύτερους τρόπους προβολής του τι η χώρα μας έχει να προσφέρει», κατέληξε.

Tags: cyprus, RCB