Σε τροχιά επανέναρξης των πρωταθλημάτων η Ευρώπη

Σε τροχιά επανέναρξης των πρωταθλημάτων η Ευρώπη


Μετά τη γερμανική Bundesliga το ένα μετά το άλλο τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μπαίνουν σε τροχιά επανέναρξης της αγωνιστικής δράσης μέσα στις επόμενες ημέρες. Κάποια πρωταθλήματα αρχίζουν τέλη Μαΐου, κάποια άλλα αρχές Ιουνίου, ενώ υπάρχουν και χώρες που θα ξεκινήσουν περί τα τέλη Ιουνίου. Φυσικά, υπάρχουν και διοργανώτριες αρχές που πήραν απόφαση για οριστική διακοπή.

Ισπανία
Η ισπανική La Liga ενδεχομένως να είναι το δεύτερο από τα μεγάλα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου παγκοσμίως που θα ξεκινήσει, καθώς η ισπανική κυβέρνηση έδωσε ήδη το «πράσινο φως» για επανέναρξη από τις 8 Ιουνίου. Όπως μεταδίδεται από τα ισπανικά ΜΜΕ, ο πρόεδρος της La Liga Χαβιέ Τέμπας, είπε σε συνέντευξη την Κυριακή, ότι το πρωτάθλημα μπορεί να επαναρχίσει στις 11 Ιουνίου με τον αγώνα ανάμεσα σε Σεβίλη και Μπέτις.

Ιταλία
Στην Ιταλία και στην Serie A, αναμένουν από την Κυβέρνηση την έγκριση του νέου Πρωτοκόλλου που ετοίμασε η διοργανώτρια αρχή για καραντίνα μόνο του ατόμου που θα βρεθεί θετικό στον ιό και όχι όλης της ομάδας. Μόλις γίνει αυτό η σεζόν αναμένεται να επαναρχίσει στις 13 Ιουνίου.

Αγγλία
Στην Αγγλία και στην δημοφιλή Premier League, οι ομάδες προπονούνται σε μικρά γκρουπ από τις 19 Μαΐου, ενώ ακόμα η ημερομηνία επανέναρξης δεν έχει καθοριστεί. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που δίνουν τα βρετανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για επανέναρξη της σεζόν μετά τις 20 Ιουνίου.

Ελλάδα
Η ελληνική Super League αναμένει την τελική απόφαση της Κυβέρνησης για επανέναρξη της σεζόν από τις 6-7 Ιουνίου. Οι ομάδες της πρώτης κατηγορίας ξεκίνησαν προπονήσεις από τις 18 Μαΐου σε υπαίθρια γήπεδα, με περιορισμούς.

Υπόλοιπη Ευρώπη
Πολλά από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα επαναρχίζουν αυτές τις ημέρες αλλά και στις αρχές Ιουνίου. Στη Δανία επαναρχίζουν από τις 28 Μαΐου, στην Πολωνία από τις 29, στο Ισραήλ, Λιθουανία και Σερβία από τις 30 αυτού του μήνα, στην Αυστρία από τις 2 Ιουνίου, στην Πορτογαλία από τις 4 Ιουνίου, στην Τουρκία από τις 12, στη Νορβηγία από τις 16, και στη Ρωσία από τις 21 του ερχόμενου μήνα.

Η ποδοσφαιρική σεζόν διακόπηκε οριστικά στο Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ολλανδία, τη Σκωτία και την Ουαλία και την Κύπρο. Σε μια τελευταία εξέλιξη, στη Μάλτα όπου το πρωτάθλημα διακόπηκε οριστικά, η Φλοριάνα είναι από χθες πρωταθλήτρια και θα συμμετάσχει στην προκριματική φάση του επόμενου Champions League (2020/21), μετά από σχετική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Ορισμένα πρωταθλήματα εξετάζουν εναλλακτικά σχέδια για ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής περιόδου, όπως στη Ρουμανία, όπου αν η επανέναρξη καθυστερήσει πέραν από τις 13 Ιουνίου, οι αγώνες play-off για τον υποβιβασμό θα μειωθούν από δύο σε έναν.

Στην Φινλανδία, που αισιοδοξεί να επαναρχίσει η σεζόν την 1η Ιουλίου για να τελειώσει τον Νοέμβριο, τα play-off και τα play-out θα ακυρωθούν αν χαθούν πάρα πολλοί αγώνες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Categories: Slider, ΕΙΔΗΣΕΙΣ