Σημαντικός ο ρόλος της ναυτιλίας στην παγκόσμια οικονομία

Σημαντικός ο ρόλος της ναυτιλίας στην παγκόσμια οικονομία

 


Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, ως ο επίσημος εκπρόσωπος της Κυπριακής Ναυτιλιακής Βιομηχανίας, αφιέρωσε τη καθιερωμένη μηνιαία συνάντηση των Μελών του στις 24 Σεπτεμβρίου, 2018 στο ξενοδοχείο Four Seasons στη Λεμεσό, στους εορτασμούς για την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας, η οποία έχει καθιερωθεί από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΔΝΟ) και γιορτάζεται κάθε χρόνο την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Η «Παγκόσμια Ημέρα της Ναυτιλίας» γιορτάζει το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Διεθνής Ναυτιλία στην Παγκόσμια Οικονομία. Το φετινό θέμα είναι «ΔΝΟ 70: Η κληρονομιά μας – Καλύτερη Ναυτιλία για ένα καλύτερο μέλλον».

Κατά τη διάρκεια της Συνάντησης των Μελών, ο Δρ. Χρήστος Αταλιανής, Ανώτερος Επιθεωρητής Πλοίων, του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, παρουσίασε τη δομή και το αξιέπαινο έργο του ΔΝΟ, καθώς επίσης παρουσιάστηκε το Σχέδιο Πρεσβευτή Ναυτιλίας του ΔΝΟ από τον Βοηθό Γενικό Διευθυντή του Επιμελητηρίου και Πρεσβευτή Ναυτιλίας για τη Κύπρο, κ. Αλέξανδρο Ιωσηφίδη. Προβλήθηκαν επίσης τα δύο φιλμάκια μικρού μήκους που δημιουργήθηκαν για τους εορτασμούς της ημέρας από τον ΔΝΟ.

Επιπλέον, το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο συμμετέχει στις επίσημες εορταστικές εκδηλώσεις για την «Παγκόσμια Ημέρα της Ναυτιλίας» 2018, οι οποίες πραγματοποιούνται στα κεντρικά γραφεία του ΔΝΟ στο Λονδίνο, στις 27 Σεπτεμβρίου 2018.

Επιλέγοντας την “Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας” 2018 για το σκοπό αυτό, το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο παρουσιάζει την επίσημη του σελίδα στο μέσο κοινωνικής/επαγγελματικής δικτύωσης Twitter, με στόχο την περαιτέρω προώθηση της Κυπριακής Ναυτιλίας και των Μελών του σε παγκόσμιο επίπεδο, την προβολή των πολυδιάστατων δραστηριοτήτων του Επιμελητηρίου αλλά και την μετάδοση σημαντικών εξελίξεων σχετικά με τη Κυπριακή και Παγκόσμια Ναυτιλία.

Ως εκ τούτου, το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο προσκαλεί το κοινό όπως ακολουθήσει τη σελίδα του στο Twitter πατώντας τον σύνδεσμο στην πιο κάτω εικόνα, όπου μπορούν να παρακολουθήσουν επίσης τα φιλμάκια που δημιουργήθηκαν για τους εορτασμούς της ημέρας αυτής από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό.