Σειρά δράσεων της DP World Limassol στα πλαίσια του εθελοντισμού

Σειρά δράσεων της DP World Limassol στα πλαίσια του εθελοντισμού

 


Με στόχο να ενισχύσει τις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιείται, η DP World πραγματοποιεί, κάθε χρόνο, στις μονάδες της ανά το παγκόσμιο, την Παγκόσμια Εβδομάδα Εθελοντισμού (Global Volunteer Week). Πρόκειται για μία εβδομάδα δράσης που διοργανώνεται στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Εθελοντισμού (5 Δεκεμβρίου) με σκοπό να ενθαρρύνει την εθελοντική συμμετοχή του προσωπικού σε δραστηριότητες κατά τη διάρκεια εργάσιμων ωρών. Η DP World Limassol διοργάνωσε για πρώτη φορά την Εβδομάδα Εθελοντισμού στην Κύπρο, από τις 3 – 7 Δεκεμβρίου, δίνοντας την ευκαιρία στο προσωπικό της να συμμετέχει ενεργά σε ένα ευρύ φάσμα δράσεων, συνεισφέροντας  έμπρακτα στην τοπική κοινότητα.

Στη διάρκεια της εβδομάδας, 40 μέλη του προσωπικού της DP World Limassol συμμετείχαν εθελοντικά σε εκστρατεία καθαρισμού της παραλίας Δασούδι του ΚΟΤ στη Λεμεσό. Κατά την εξόρμησή τους, οι εθελοντές συνέλλεξαν απορρίμματα τα οποία ακολούθως τοποθετήθηκαν σε σακούλες ανακύκλωσης και διευθετήθηκε η μεταφορά τους.

Επιπλέον, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση για την εθελοντική αιμοδοσία και την περαιτέρω ενδυνάμωση των προσπαθειών της Τράπεζας Αίματος του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, περισσότεροι από 30 εθελοντές της DP World Limassol, έδωσαν αίμα, συνεισφέροντας στις ανάγκες της κοινότητας.

Επιπρόσθετα, πέραν των 40 φοιτητών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της DP World Limassol και ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του τερματικού. Σε μία ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στο Νέο Επιβατικό Τερματικό του λιμανιού Λεμεσού, στελέχη της DP World Limassol παρουσίασαν στους φοιτητές το όραμα και τους στόχους της εταιρείας, ενημερώνοντάς τους για την καθοριστική σημασία του λιμανιού στην ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας. Στη συνέχεια, ξενάγησαν τους φοιτητές προσφέροντάς τους την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά την καθημερινότητα στο λιμάνι.

Σε δηλώσεις του, ο Γενικός Διευθυντής της DP World Limassol, Charles Meaby ανέφερε πως «Βασικός μας στόχος είναι να διαδραματίσουμε πρωταγωνιστικό ρόλο τα επόμενα χρόνια προβαίνοντας σε δράσεις που θέτουν την κοινότητα στο επίκεντρο και έχουν θετικό αντίκτυπο στη ζωή των κατοίκων. Οι υγιείς κοινότητες χρειάζονται τις επιχειρήσεις για να ευημερήσουν. Το ίδιο ισχύει και για τις επιχειρήσεις οι οποίες χρειάζονται ανθεκτικές και ακμάζουσες κοινότητες. Η Παγκόσμια Εβδομάδα Εθελοντισμού αποτελεί μία σημαντική ευκαιρία για να ενθαρρύνουμε το προσωπικό μας να εμπλακεί ενεργά, παρέχοντάς τους τα εργαλεία για την αλλαγή». Ακολούθως, ο κ. Meaby πρόσθεσε πως «Αυτή τη στιγμή αξιολογούμε σε ποιους τομείς μπορούμε να συνεισφέρουμε εντός της κοινότητας και προσβλέπουμε σε μία αγαστή συνεργασία με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, ώστε να επωφεληθεί στο μέγιστο η τοπική κοινωνία».

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2016, συνολικά 962 εθελοντές από την DP World συμμετείχαν στην Παγκόσμια Εβδομάδα Εθελοντισμού, διαθέτοντας 3.824 ώρες κατά τις οποίες βοηθήθηκαν 5,727 άνθρωποι. Παράλληλα, ενισχύθηκαν 46 οργανισμοί που δραστηριοποιούνται στη διατήρηση της θαλάσσιας ζωής, στην εκπαίδευση, την ανάπτυξη της κοινότητας και την υγεία. Η Παγκόσμια Εβδομάδα Εθελοντισμού αποτελεί μόνο ένα κομμάτι του προγράμματος της DP World, με την ονομασία Our World, Our Future, το οποίο εφαρμόζεται σε διεθνές επίπεδο και στοχεύει στην ενσωμάτωση της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης σε κάθε πτυχή της λειτουργίας του οργανισμού. Πέρα από την Παγκόσμια Εβδομάδα Εθελοντισμού, η DP World υλοποιεί ένα ευρύ φάσμα δράσεων με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής, την ενίσχυση των κοινοτήτων και την προστασία του περιβάλλοντος.