Σνακ σε 349.436 επισκέπτες του Ιδρύματος Στέλιου Χατζηιωάννου σε Ελλάδα και Κύπρο

Σνακ σε 349.436 επισκέπτες του Ιδρύματος Στέλιου Χατζηιωάννου σε Ελλάδα και Κύπρο

 


Ιστορικό υψηλό σημείωσε τον Οκτώβριο 2019 η ανταπόκριση του κοινού στη φιλανθρωπική δράση «Φαγητό από Καρδιάς» του Ιδρύματος Στέλιου Χατζηιωάννου, που τον Οκτώβριο του 2019 προσέφερε σνακ σε 349.436 ωφελούμενους / επισκέπτες στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Το πρόγραμμα ξεκίνησε στην Ελλάδα το 2014 και έκτοτε προσφέρει κάθε εργάσιμη ημέρα – χωρίς καμία διάκριση –  φαγητό σε ανθρώπους που προσέρχονται στα Κέντρα Διανομής σε 7 σημεία στην Αττική (για τις ακριβείς διευθύνσεις των σημείων διανομής επισκεφτείτε το ελληνικό website του Ιδρύματος www.steliosfoundation.gr).

Η προσφορά φαγητού αποτελείται από 2 σνακ στον κάθε επισκέπτη την ημέρα. Τα σνακ παράγονται από γνωστές βιομηχανίες τροφίμων στην Ελλάδα (ενδεικτικά και όχι περιοριστικά γκοφρέτες, κρουασάν, τσουρεκάκια, μπισκότα) τα οποία έχουν λιανική τιμή περίπου 1 ευρώ το καθένα. Συνολικά τον Οκτώβριο του 2019 δόθηκαν από το ίδρυμα δωρεάν 700.000 σνακ με λιανική αξία € 700.000.

Η αξιοσημείωτη αύξηση μέσα στον Οκτώβριο 2019 (250% αύξηση σε σχέση με τον Αύγουστο του 2019) οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ενίσχυση των προσφυγικών και μεταναστευτικών εισροών στο Λεκανοπέδιο Αττικής τους τελευταίους 2 μήνες, που έχει ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση του πληθυσμού, που έχει ανάγκη την υποστήριξη του προγράμματος «Φαγητό από Καρδιάς». Ιδιαίτερα, σε σύγκριση με τα αποτελέσματα της προηγούμενης χρονιάς, παρατηρείται σημαντική αύξηση 63% καθώς τον Οκτώβριο του 2018 οι ωφελούμενοι ανήλθαν σε 215.410.

Αριθμός ωφελούμενων επισκεπτών σε όλα τα σημεία του Φαγητού από Καρδιάς
Ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου δήλωσε σχετικά: «Η δραματική αύξηση της ζήτησης στις περιοχές της Αθήνας και ειδικά στο σημείο διανομής της Ευριπίδου 10, όπου έρχονται  10.000 άνθρωποι την μέρα (το οποίο σημαίνει τρείς φορές περισσότεροι επισκέπτες την ημέρα μέσα σε μόλις δύο μήνες), δείχνει ότι, παρότι η ελληνική οικονομία δεν βρίσκεται πλέον σε καιρό οικονομικής κρίσης, η ανάγκη για υποστήριξη κάποιων συνανθρώπων μας στην Αθήνα του σήμερα παραμένει πιο επιτακτική από ποτέ. Εμείς θα είμαστε εδώ να προσφέρουμε βοήθεια σε όποιον μας το ζητάει, χωρίς καμία φυλετική, θρησκευτική ή κοινωνική διάκριση».

Λίγα Λόγια για το Stelios Philanthropic Foundation

Στόχος του μη κερδοσκοπικού, μη κυβερνητικού ιδρύματος Stelios Philanthropic Foundation είναι να υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα από φιλανθρωπικές δραστηριότητες, κυρίως σε χώρες όπου έχει ζήσει και δραστηριοποιηθεί ο ιδρυτής του, Sir Στέλιος Χατζηιωάννου: την Ελλάδα,  το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κύπρο και το Μονακό.

Το ίδρυμα προσφέρει στην κοινωνία με τους ακόλουθους τρόπους:

  1. Βοηθά μεγάλο αριθμό ανθρώπων που αντιμετωπίζει συνθήκες πείνας σε Ελλάδα και Κύπρο, μέσω τις πρωτοβουλίας «Φαγητό από Καρδιάς». Ta snacks παράγονται βιομηχανικά από γνωστές εταιρίες του κλάδου και το ίδρυμα τα αγοράζει και τα μοιράζει δωρεάν σε όσους έρθουν να τα ζητήσουν.
  2. Προωθεί την διαρκή ειρήνη στο νησί της Κύπρου. Κάθε χρόνο το Ίδρυμα προσφέρει 50 δικοινοτικά βραβεία αξίας €10.000 σε ομάδες που απαρτίζονται από έναν Τουρκοκύπριο και έναν Ελληνοκύπριο που συνεργάζονται στο νησί. Από το 2009, η συνολική αξία των βραβείων που έχει χορηγηθεί για τη συνεργασία μεταξύ των δύο κοινοτήτων ανέρχεται σε €3.750.000.
  3. Υποστήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα μέσω της διοργάνωσης και απονομής ετήσιων βραβείων αξίας €120.000 .
  4. Προσφέρει οικονομική στήριξη σε άλλα φιλανθρωπικά ιδρύματα με ποικίλη δράση. Σε περίπτωση σοβαρών καταστροφών, το Ίδρυμα προσφέρει επιπλέον οικονομική ενίσχυση για την ανακούφιση των πληγέντων. Για παράδειγμα, τον Νοέμβριο του 2018, το ίδρυμα προσέφερε συνολικά €505.000 στους κοντινότερους συγγενείς των θανόντων από τις φονικές πυρκαγιές της ίδιας χρονιάς στο Μάτι Αττικής , αφού ήρθε σε επικοινωνία μαζί τους και με απευθείας κατάθεση στον προσωπικό λογαριασμό του καθενός .
  5. Χρηματοδοτεί υποτροφίες, βοηθώντας νέους να φοιτήσουν σε σχολεία και πανεπιστημιακά ιδρύματα όπου έχει φοιτήσει και ο ιδρυτής του Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, (εκπαιδευτήρια Δούκα στην Αθήνα, London School of Economics και Cass City University of London στο Ηνωμένο Βασίλειο).