Στα €33,7 εκ. οι ασφαλιστικές αποζημιώσεις για τις καταστροφικές πυρκαγιές

Στα €33,7 εκ. οι ασφαλιστικές αποζημιώσεις για τις καταστροφικές πυρκαγιές

 


Οι συνολικές αποζημιώσεις για τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική στην Ελλάδα την 23η Ιουλίου 2018 υπολογίζονται σε 33,7 εκατ. ευρώ κατ’ ελάχιστον, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ).

Ειδικότερα, από τα στοιχεία που συνέλεξε η ΕΑΕΕ μέχρι σήμερα από τις εταιρίες – μέλη της, οι αποζημιώσεις των ασφαλίσεων περιουσίας (κατοικίες και επαγγελματικοί χώροι) εκτιμώνται σε 32,4 εκατ. ευρώ. Δηλώθηκαν 785 ζημιές τόσο σε κατοικίες όσο και σε επαγγελματικούς χώρους, με το μέσο κόστος ζημιάς να διαμορφώνεται σε 41.300 ευρώ περίπου.

Πέραν αυτών δηλώθηκαν 212 ζημιές σε αυτοκίνητα, οι αποζημιώσεις των οποίων υπολογίζονται σε 1,3 εκατ. ευρώ με τη μέση ζημιά να υπολογίζεται σε 6.300 ευρώ περίπου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση οι ασφαλιστικές εταιρείες μέλη της ΕΑΕΕ έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να υποστηρίξουν τους ασφαλισμένους τους με ενέργειες διαχείρισης καταστροφών που ανακοίνωσαν άμεσα, ενώ έχουν ήδη από τις πρώτες ημέρες καταβάλει αποζημιώσεις ή προκαταβολές σε αρκετές περιπτώσεις, εκπληρώνοντας με υπευθυνότητα την αποστολή τους και αποδεικνύοντας έμπρακτα την αξία της ιδιωτικής ασφάλισης. Πηγή: www.msn.com