Στην Κύπρο αντιπρόσωποι από όλες τις Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες

Στην Κύπρο αντιπρόσωποι από όλες τις Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες

 


Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λευκωσίας (ΕΒΕΛ) σε σημερινή του ανακοίνωση χαιρετίζει με ιδιαίτερη χαρά τη για πρώτη φορά διεξαγωγή στη Λευκωσία της Ολομέλειας του Διοικητικού Συμβουλίου των Μελών του Επιχειρηματικού Οργανισμού των Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών (Business European Capital Cities- BECC).

Η συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί αρχές Ιουνίου και σε αυτή θα συμμετάσχουν αντιπρόσωποι από όλες τις Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες, όπως το Παρίσι, το Βερολίνο, η Ρώμη, η Βιέννη, η Μόσχα, η Λισαβώνα, η Μαδρίτη, η Βαρσοβία, η Βαλέτα και η Λευκωσία.

Διακεκριμένα στελέχη του Συμβουλίου του Επιχειρηματικού Οργανισμού των Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών εκφράζουν την εκτίμηση τους για την πρόσκληση από τον Αντιπρόεδρο του Οργανισμού, κ. Σωκράτη Ηρακλέους, να παρευρεθούν στην Κύπρο για πρώτη φορά, αφού πρόκειται για μια συνάντηση ιδιαίτερης σημασίας για τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Κύριος στόχος του Οργανισμού είναι η προώθηση συνεργασιών σε ότι αφορά την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών μεταξύ των πρωτευουσών.

Ο ρόλος του Οργανισμού θεωρείται πολύ σημαντικός και αξιόλογος στην Ευρώπη, αφού ασχολείται με θέματα, προβλήματα και προκλήσεις που έχουν επιπτώσεις στις πρωτεύουσες όπως η οικονομία, τα αναπτυξιακά έργα, η μετανάστευση, η ανεργία, ο τουρισμός κ.α.

Ο Διευθυντής του ΕΒΕ Λευκωσίας, κ. Σωκράτης Ηρακλέους, που είναι και Αντιπρόεδρος του BECC, χαιρετίζει την διεξαγωγή της συνάντησης αυτής. Δήλωσε ότι τέτοιου είδους συναντήσεις αποτελούν εξέχουσας σημασίας για την Κύπρο και ιδιαίτερη τη Λευκωσία, αφού τοποθετούν τη χώρα μας στον χάρτη του επιχειρηματικού γίγνεσθαι και προβάλουν την Λευκωσία ως σημείο αναφοράς στον επιχειρηματικό κόσμο και την κατατάσσουν μαζί με τις υπόλοιπες πρωτεύουσες ως διακεκριμένο αναπτυσσόμενο επιχειρηματικό κέντρο.

Categories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ