Στην Κύπρο για επίσκεψη εργασίας ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών

Στην Κύπρο για επίσκεψη εργασίας ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών

 


Tο Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις και η ενδυνάμωση της συνεργασίας των δύο χωρών στο πλαίσιο της Κυπρο-γαλλικής Στρατηγικής Ατζέντας, είναι ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης εργασίας στην Κύπρο του Υπουργού Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων της Γαλλίας  Jean-Yves Le Drian.

Ο κ. Le Drian, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη, θα συναντηθεί το πρωί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Εκτός από τον Υπουργό Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο Προεδρικό αναμένεται να δώσουν το παρών και οι Υπουργοί Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης και Άμυνας Σάββας Αγγελίδης.

Ακολούθως, ο Γάλλος ΥΠΕΞ θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη, στο Υπουργείο Εξωτερικών. Στη συνέχεια, αντιπροσωπείες των δύο χωρών θα παρακαθίσουν σε διαβουλεύσεις, κατά τις οποίες αναμένεται να συζητηθούν μεταξύ άλλων, το Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις και η ενδυνάμωση της συνεργασίας των δύο χωρών στο πλαίσιο της Κυπρο-γαλλικής Στρατηγικής Ατζέντας, το μεταναστευτικό και άλλα ευρωπαϊκά και περιφερειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως είναι οι εξελίξεις στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Οι δύο Υπουργοί αναμένεται να προβούν σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνάντησης.

Ο Γάλλος Υπουργός θα επισκεφθεί επίσης στη νεκρή ζώνη τη Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων και θα συναντηθεί με αντιπροσώπους των Ηνωμένων Εθνών, στην έδρα της UNFICYP.

Θα ολοκληρώσει την επίσκεψή του απονέμοντας το παράσημο του Αξιωματικού του Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής στον κύριο Ιωάννη Κασουλίδη, τέως Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια δεξίωσης στην οικία του Πρέσβη της Γαλλίας.

Ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών θα αναχωρήσει από την Κύπρο το απόγευμα της ίδιας μέρας. Πηγή: ΚΥΠΕ