Στην παρουσία πέραν των 240 στελεχών το 14ο CFA Forecasting Event

Στην παρουσία πέραν των 240 στελεχών το 14ο CFA Forecasting Event

 


ΠτΔ: «Η πρόβλεψή μου για την κυπριακή οικονομία είναι πολύ θετική. Πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια δυναμική, την ίδια αφοσίωση και αποφασιστικότητα».

 

Στην παρουσία πέραν των 240 στελεχών από όλες τις τράπεζες, τις μεγάλες εταιρείες, τους λογιστικούς οίκους και τις εταιρείες επενδύσεων πραγματοποιήθηκε στις 26 Απριλίου με μεγάλη επιτυχία το 14ο Ετήσιο CFA Forecasting Event του Συνδέσμου Χρηματοοικονομικών Αναλυτών Κύπρου (CFA Society Cyprus). Οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις προβλέψεις που έκαναν οι τρεις καλεσμένοι ομιλητές από το CFA Institute, την Τράπεζα Κύπρου και την EFG Asset Management και είχαν την ευκαιρία να τους θέσουν τις ερωτήσεις τους.

Σε χαιρετισμό που ανέγνωσε εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, Κώστας Ιακώβου, ανέφερε ότι η κυπριακή οικονομία διένυσε μεγάλη απόσταση στην αντιμετώπιση της κρίσης και πως η πρόβλεψή του είναι πολύ θετική. «Πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια δυναμική, την ίδια αφοσίωση και αποφασιστικότητα», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Κάθε χρόνο, το ετήσιο CFA Forecasting Event συγκεντρώνει την χρηματοοικονομική κοινότητα της Κύπρου σε μια συζήτηση για τις τελευταίες διεθνείς και τοπικές οικονομικές προβλέψεις. Φέτος, το CFA Society Cyprus εκπροσωπήθηκε σε κορυφαίο επίπεδο από τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο (CEO) του Ινστιτούτου, Paul Smith, CFA, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο μέλλον των Χρηματοοικονομικών και το νέο τοπίο στον επενδυτικό κόσμο. Όπως είπε, ο επενδυτικός κλάδος ανθίζει, καθώς εστιάζει όλο και περισσότερο στις αρχές της εμπιστοσύνης και της ηθικής, που είναι και οι αρχές που προωθεί και στηρίζει το CFA Institute. «Την ίδια ώρα, οι εναλλακτικοί παροχείς και οι τεχνολογίες γεμίζουν το κενό που αφήνει η δυσλειτουργία των κεφαλαιαγορών», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Nicolas Scott Smith, Διευθυντής της Διεύθυνσης Αναδιάρθρωσης & Ανάκτησης Χρεών της Τράπεζας Κύπρου μίλησε για τις τάσεις που υπάρχουν στην Ευρώπη για τις Μη Εξυπηρετούμενες Χορηγήσεις (ΜΕΧ) και τις λύσεις που προτείνονται πάνω στο ζήτημα για την Ευρώπη. «Το κλειδί για την αντιμετώπιση των ΜΕΧ είναι να πιστέψει ο κόσμος στο ενεχυρισμένο υπόλοιπό σας, στην αγορά ακινήτων σας, στους νόμους σας και να πιστέψουν ότι έχετε μια αξιόπιστη εξυπηρέτηση προκειμένου να δίνονται οι αποδόσεις που πρέπει για τα περιουσιακά τους στοιχεία», δήλωσε.

O Daniel Murray, CFA, Deputy CIO and Global Head of Research της EFG Asset Management αναφέρθηκε στις μελλοντικές προσδοκίες για τις διεθνείς αγορές και τις επενδύσεις, κάνοντας την εκτίμηση ότι βρισκόμαστε προς το τέλος, αλλά όχι ακόμα στο τέλος του τρέχοντος οικονομικού κύκλου ανάπτυξης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του CFA Society Cyprus, Παναγιώτης Χρυσοστόμου, αναφέρθηκε στον τίτλο του CFA, τον οποίο χαρακτήρισε ως την πλέον αναγνωρισμένη επαγγελματική πιστοποίηση στον κλάδο των χρηματοοικονομικών και των επενδύσεων, ενώ δήλωσε ότι το ετήσιο CFA Forecasting Event έχει καταστεί παράδοση καθώς όλο και περισσότεροι επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού τομέα της Κύπρου το παρακολουθούν κάθε χρόνο και ανταλλάσσουν απόψεις για την τοπική και τη διεθνή οικονομία.

Κατά την παρουσία του στην Κύπρο, ο Πρόεδρος και CEO του CFA Institute, Paul Smith, πραγματοποίησε σημαντικές επαφές με την ηγεσία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, τον Κυπριακό Οργανισμό Επενδυτικών Ταμείων (CIFA), τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής Οικονομικών κ.ά. φορείς της οικονομίας.

Χορηγοί του 14ου CFA Forecasting Event ήταν οι εταιρείες Bank of Cyprus, EFG Bank, KPMG, K. Treppides & Co Ltd, PwC Κύπρου και οι ΧΜ.

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Χρηματοοικονομικών Αναλυτών (CFA Society Cyprus) είναι ο τοπικός σύνδεσμος στην Κύπρο του CFA Institute. To CFA Institute εδρεύει στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ και έχει πάνω από 140.000 μέλη σε όλο τον κόσμο, παρέχοντας σε εξειδικευμένους χρηματοοικονομικούς αναλυτές, κατόπιν αυστηρών εξετάσεων, την κορυφαία πιστοποίηση CFA (Chartered Financial Analyst). Στόχος του είναι να προωθεί τα υψηλότερα πρότυπα δεοντολογίας, εκπαίδευσης και επαγγελματικής αριστείας στους επαγγελματίες του τομέα των χρηματοοικονομικών και επενδύσεων με απώτερο σκοπό το όφελος της κοινωνίας. Ο Σύνδεσμος ιδρύθηκε το 2003 και σήμερα αριθμεί 124 μέλη, τα οποία έχουν όλα αποκτήσει την πιστοποίηση του CFA και αντιπροσωπεύουν όλες τις μεγάλες τράπεζες και επενδυτικές εταιρείες της Κύπρου. Ως πιστοποιημένοι χρηματοοικονομικοί αναλυτές από το Ινστιτούτο CFA, τα μέλη του Συνδέσμου είναι τα πλέον καταρτισμένα σε θεωρητικό αλλά και πρακτικό επίπεδο άτομα για να αναλύουν θέματα σχετικά με την Χρηματοοικονομική Επιστήμη και ειδικότερα τις επενδύσεις.