Στην τελετή ενθρόνισης του Ιάπωνα αυτοκράτορα θα παραστεί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Στην τελετή ενθρόνισης του Ιάπωνα αυτοκράτορα θα παραστεί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, θα είναι ανάμεσα στους επισήμους, οι οποίοι θα παραστούν στην τελετή ενθρόνισης του Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας Ναρουχίτο που θα πραγματοποιηθεί στο Τόκιο στις 22 Οκτωβρίου. Το ταξίδι του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ιαπωνία έχει προγραμματιστεί για τις 20 – 25 Οκτωβρίου.

Ο 126ος αυτοκράτορας της Ιαπωνίας Ναρουχίτο ανέλαβε τα καθήκοντά του την 1η Μαϊου 2019, διαδεχόμενος στον πατέρα του Ακιχίτο, ο οποίος παραιτήθηκε από τον θρόνο. Όπως έχει ανακοινωθεί, η επίσημη ενθρόνιση θα γίνει στις 22 Οκτωβρίου, με προσκεκλημένους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων και μέλη βασιλικών οικογενειών από διάφορες χώρες.

Στο μεταξύ, προγραμματίζεται όπως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πραγματοποιήσει τον Νοέμβριο επίσημες επισκέψεις στο Λουξεμβούργο (11 Νοεμβρίου) και στο Βατικανό (18 Νοεμβρίου).

Στο ενδιάμεσο (12-13 Νοεμβρίου) θα βρεθεί στη Γαλλία για να συμμετάσχει στο δεύτερο Φόρουμ των Παρισίων για την Ειρήνη, το οποίο αποτελεί σημείο συνάντησης των πολιτικών φορέων με τους πολίτες, καθώς και με όλους τους παράγοντες που ασχολούνται με την έρευνα και την εύρεση λύσεων στις παγκόσμιες προκλήσεις (εμπόλεμες συρράξεις, υπερθέρμανση του πλανήτη, αποσταθεροποίηση του Διαδικτύου κ.λπ.).

Υπενθυμίζεται εξάλλου πως, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συμμετάσχει στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Οκτωβρίου στο Κάιρο.

Επιπρόσθετα, θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που θα συνέλθει στις 17-18 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Categories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ