Στις 20.30 το ντιμπέιτ Αναστασιάδη – Μαλά

Στις 20.30 το ντιμπέιτ Αναστασιάδη – Μαλά

 


Πραγματοποιείται απόψε, στις εγκαταστάσεις του ΡΙΚ, η διακαναλική συνέντευξη των δύο υποψηφίων για την προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη και Σταύρου Μαλά.

Η διακαναλική θα αρχίσει στις 20.30 και θα ολοκληρωθεί στις 22.30.  Ερωτήσεις θα υποβάλλουν οι Διευθυντές Ειδήσεων του ΡΙΚ, του Αντένα, το TVOne και του Σίγμα. Τη συζήτηση θα συντονίζει ο Διευθυντής του ‘Αλφα, Γιώργος Τσαλακός.

Οι κανόνες για τη διακαναλική συμφωνήθηκαν σε συσκέψεις των διευθυντών ειδήσεων των πέντε καναλιών και εκπροσώπων των επιτελείων των δύο υποψηφίων.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, η οποία συμφωνήθηκε βάσει το γαλλικής μορφής ντιμπέιτ, δεν θα υπάρχει χρονόμετρο για κάθε ερώτηση. Θα υπάρχει, όμως, χρονόμετρο που θα μετρά το συνολικό χρόνο κατά τον οποίο θα τοποθετείται ο κάθε υποψήφιος. Η συζήτηση θα γίνει σε δύο γύρους, ο ένας για το Κυπριακό, την εξωτερική πολιτική και την ενέργεια, και ο δεύτερος για την εσωτερική διακυβέρνηση και την οικονομία.

Ο κάθε υποψήφιος θα μπορεί να τοποθετηθεί εντός είκοσι λεπτών. Προς τους υποψηφίους θα υποβάλλεται κοινή ερώτηση και θα τους παραχωρείται χρόνος δέκα λεπτών, ώστε να τοποθετηθούν και να γίνεται ελεύθερη συζήτηση. ΚΥΠΕ