Στις 27 Απριλίου αρχίζει στην Ελλάδα η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων

Στις 27 Απριλίου αρχίζει στην Ελλάδα η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων


Από τις 27 Απριλίου αρχίζει στην Ελλάδα η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως ανακοίνωσε, σήμερα ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στις 27 Απριλίου θα ανοίξουν τα υποθηκοφυλακεία, τα Πρωτοδικεία και Ειρηνοδικεία. «Η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα σχέδιο επιστροφής στην κανονικότητα. Δεν είμαστε όμως ακόμη εκεί. Χρειάζεται να επιμείνουμε στα μέτρα που ισχύουν μέχρι τις 27 Απριλίου. Σε κάθε περίπτωση η επιστροφή θα είναι σταδιακή, μακρόσυρτη και στοχευμένη ώστε να μην έχουμε πισωγυρίσματα. Θα είναι μια δύσκολη άσκηση την οποία καλούμαστε να λύσουμε και πάλι όλοι μαζί», σημείωσε ο κ. Πέτσας.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η αρχή πιθανώς να γίνει από ομάδες πληθυσμού που διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές αλλά και από τις οικονομικές δραστηριότητες που συνεπάγονται λιγότερο συνωστισμό, όπως για παράδειγμα τα μικρά καταστήματα λιανεμπορίου

Τέλος, ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει διάγγελμα για το σχέδιο σταδιακής μετάβασης και σταδιακής αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ