Στο Λονδίνο η επόμενη Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ

Στο Λονδίνο η επόμενη Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ

 


Στο Λονδίνο, το Δεκέμβρη του 2019, θα διεξαχθεί  η επόμενη Σύνοδος Κορυφής (αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων) του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες, ο Γενικός Γραμματέας της συμμαχίας Γενς Στόλτεμπεργκ.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι οι Σύμμαχοι συμφώνησαν ότι η επόμενη συνάντηση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων του ΝΑΤΟ θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο το Δεκέμβριο του 2019», δήλωσε.

«Είμαστε ευγνώμονες στο Ηνωμένο Βασίλειο ότι συμφώνησε να φιλοξενήσει αυτή τη συνάντηση για την 70η επετείο του ΝΑΤΟ», σημείωσε. «Το Λονδίνο ήταν η πρώτη έδρας του ΝΑΤΟ και το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν ένα από τα δώδεκα ιδρυτικά μέλη της Συμμαχίας και συνεχίζει να διαδραματίζει βασικό ρόλο στη Συμμαχία, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην κοινή μας ασφάλεια», δήλωσε ο Γ.Γραμματέας.

Κατέληξε λέγοντας ότι η συνάντηση στο Λονδίνο θα αποτελέσει ευκαιρία για τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων  «να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις ασφάλειας που αντιμετωπίζουμε τώρα και στο μέλλον και να διασφαλίσουν ότι το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να προσαρμόζεται προκειμένου να διατηρήσει πληθυσμό σχεδόν ενός δισεκατομμυρίου ανθρώπων ασφαλή».