Στο Ομάν για συνομιλίες και υπογραφή μνημονίων ο ΥΠΕΞ

Στο Ομάν για συνομιλίες και υπογραφή μνημονίων ο ΥΠΕΞ

 


Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, μεταβαίνει σήμερα από τις Βρυξέλλες στο Μουσκάτ, όπου θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσημη επίσκεψη στο Σουλτανάτο του Ομάν στις 6 και 7 Φεβρουαρίου, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση του ομολόγου του, αρμόδιου Υπουργού για Εξωτερικές Υποθέσεις της χώρας, Yusuf bin Alawi bin Abdullah.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, βάσει του προγράμματος της επίσκεψης, ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση και διευρυμένες συνομιλίες με τον ομόλογό του,  κατά τις οποίες θα ανασκοπηθούν εκτενώς οι εξαίρετες διμερείς σχέσεις των δύο χωρών και θα εξετασθούν συγκεκριμένοι τρόποι για περαιτέρω ενίσχυσή τους. Θα συζητηθούν, επίσης, περιφερειακά και διεθνή θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ενώ αναμένεται να υπογραφούν μνημόνια μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο χωρών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Χριστοδουλίδης θα γίνει δεκτός για συνάντηση από τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της χώρας Sayyid Fahd bin Mahmood al Said, ενώ θα έχει, ανάμεσα σε άλλα, χωριστές συναντήσεις με τον Υπουργό του Βασιλικού Γραφείου Στρατηγό Sultan bin Mohammed al-Nu’amani, τον Υπουργό Άμυνας, Sayyid Badr bin Saud al Busaidi, και την Υπουργό Ανώτερης Εκπαίδευσης, Rawiyah bint Saud al Busaidiyah.

Τέλος, με την ευκαιρία της παρουσίας του στο Μουσκάτ, ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει συναντήσεις και επαφές με Κύπριους που διαμένουν και εργάζονται στο Ομάν.

Στη φωτογραφία ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης από την χθεσινή συμμετοχή του στην Υπουργική Σύνοδο ΕΕ – Συνδέσμου Αραβικών Κρατών