Στον αέρα οι προσλήψεις συμβούλων υπουργών

Στον αέρα οι προσλήψεις συμβούλων υπουργών

 


Ο προϊστάμενος της Διοίκησης της Προεδρίας της Δημοκρατίας Θεοδόσης Τσιόλας, αποτάθηκε στην Επιτροπή Διερεύνησης Ασυμβίβαστου ζητώντας τη γνώμη της, μετά τις καταγγελίες που διατυπώθηκαν από τον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Γιώργο Περδίκη, ότι παραβιάζεται η κείμενη νομοθεσία με την πρόσληψη συμβούλων υπουργών, οι οποίοι, είναι παράλληλα και δημοτικοί σύμβουλοι. Σύμφωνα με τον κ. Περδίκη, η εργοδότησή τους σε υπουργικά γραφεία είναι παράνομη και ως εκ τούτου, η Βουλή δεν έπρεπε να αποδεσμεύσει τα σχετικά κονδύλια που προορίζονταν για κάλυψη της αντιμισθίας τους για το έτος 2018.

Η Επιτροπή Διερεύνησης Ασυμβίβαστου κλήθηκε να τοποθετηθεί στο κατά πόσο προκύπτει ασυμβίβαστο για δημοτικούς συμβούλους που προσλήφθηκαν ως σύμβουλοι σε υπουργικά γραφεία με αγορά υπηρεσιών. Σύμφωνα με πληροφορίες οι καταγγελίες αφορούν, τουλάχιστον, τρεις περιπτώσεις υπουργικών συμβούλων.

Στο ενδεχόμενο που επιβεβαιωθεί η παραβίαση του σχετικού νόμου που διέπει το επαγγελματικό ασυμβίβαστο, τότε οι επηρεαζόμενοι σύμβουλοι θα πρέπει να επιλέξουν: είτε να παραιτηθούν από δημοτικοί σύμβουλοι είτε από σύμβουλοι των υπουργών. Πηγή: philenews