Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας σε Κοινοπραξία για τη Δημιουργία του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου UNIQUE

Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας σε Κοινοπραξία για τη Δημιουργία του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου UNIQUE

Διήμερη Συνάντηση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Καθηγητή Φίλιππου Πουγιούτα με Πρυτάνεις Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων

Ο Καθηγητής Φίλιππος Πουγιούτας, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας είχε διήμερη συνάντηση με Πρυτάνεις και αντιπροσώπους Πρυτάνεων στα πλαίσα της συνεργασίας για την υποβολή πρότασης για τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου UNIQUE – University for New Interdisciplinary Qualification and Education.

Η συνάντηση και το εργαστήριο για τη υποβολή της πρότασης, πραγματοποιήθηκε στο University of Applied Arts Vienna στις 24-25 Οκτωβρίου 2019 και συντονίστηκε από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, καθηγητή Gerald Bast. Παρευρέθηκαν επίσης ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Καθηγητής Αθανάσιος Κατσής καθώς επίσης και εκπρόσωποι των Πρυτάνεων των Πανεπιστημίων Brno University of Technology και University of Lapland.

Το UNIQUE – University for New Interdisciplinary Qualification and Education έχει όραμα και στόχο να αναδιαμορφώσει τη βασική φιλοσοφία που διέπει την ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών, επικεντρώνοντας στην διεπιστημονικότητα, στις δεξιότητες του 21ου αιώνα, στις ανατρεπτκές τεχνολογιες και στις ανθρωπιστικές σπουδές και στις τέχνες.

Ο Πρύτανης Πουγιούτας δήλωσε περήφανος για τη συνεχώς αυξανόμενη διεθνή αναγνώριση της οποίας τυγχάνει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, η οποία αποτέλεσε σημαντικό κριτήριο για την ένταξή του στη κοινοπραξία, τονίζοντας ότι η Κύπρος έχει αναδειχθεί ήδη σε διεθνές κέντρο ποιοτικής Ανώτατης Εκπαίδευσης, με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας να αποτελεί αναμφισβήτητο πρωταγωνιστή στην επίτευξη του στρατηγικού αυτού στόχου.