Η Synlab εισάγει στην Κύπρο εξειδικευμένες ιατρικές εξετάσεις νέας γενιάς

Η Synlab εισάγει στην Κύπρο εξειδικευμένες ιατρικές εξετάσεις νέας γενιάς

 


Η παρουσία της Synlab International Gmbh, του διεθνούς δικτύου κλινικών εργαστηρίων της Ευρώπης, στην κυπριακή αγορά και η αλλαγή στη Διοίκηση στη Synlab Κύπρου

 

Δύο εκδηλώσεις έλαβαν χώρα σήμερα Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018 στο Πολιτιστικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, με αφορμή την αλλαγή στη διοίκηση της Synlab Κύπρου και το διορισμό του Πόλυ Γεωργιάδη ως Γενικό Διευθυντή και της Δρ. Αθηνάς Θύμη ως ιατρική υπεύθυνη του εργαστηρίου. Στις 11 το πρωί πραγματοποιήθηκε δημοσιογραφική διάσκεψη, ενώ στις 6 το απόγευμα της ίδιας ημέρας έγινε παρουσίαση της Synlab Κύπρου και των καινοτόμων υπηρεσιών που εισάγει στην αγορά μας.

Ο Πόλυς Γεωργιάδης Γενικός Διευθυντής της Synlab Κύπρου σημείωσε πως το εργαστήριο είναι σε θέση να καλύψει όλες τις ανάγκες των πελατών του σε εξετάσεις, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας (any test – any time).

Η Synlab είναι πλέον σε θέση να καλύψει τις εργαστηριακές απαιτήσεις ολόκληρης της Κύπρου, προσφέροντας εκτεταμένο φάσμα εργαστηριακών εξετάσεων με διαπιστευμένη Ποιότητα υπηρεσιών κατά ISO 15189, σε ανταγωνιστικές τιμές.

Παράλληλα, η Synlab εισάγει στην ιατρική κοινότητα της Κύπρου εξειδικευμένες εξετάσεις νέας γενιάς στους τομείς της γενετικής, της μοριακής, της γυναικολογίας και της καρδιολογίας, προφέροντας επιπρόσθετα διαγνωστικά εργαλεία στο γιατρό.

Συγκεκριμένα προσφέρει:

  • γενετικές εξετάσεις (genetics) BRCA plus: εντοπίζει επιπρόσθετα των 2 γονιδίων BRCA 1+2 στα οποία αποδίδεται το 25% του κληρονομικού καρκίνου μαστού & ωοθηκών, ακόμη 16 γονίδια.
  • γυναικολογικές (women’s health) ΝΕΟΒΟΝΑ: εντοπίζει από τη 10η εβδομάδα της κύησης αν το έμβρυο έχει χρωμοσωμικές ανωμαλίες όπως Down’s Syndrome.
  • διατροφολογικές νέας γενιάς (nutrigenetics) Nutrihealth: γενετική ανάλυση για τη βέλτιστη επιλογή τροφών με στόχο την καλύτερη δυνατή φροντίδα του οργανισμού.
  • φαρμακολογικές (pharmacogenetics) PGx: πλήρης γενετικός εξατομικευμένος έλεγχος για όλες τις μεγάλες οικογένειες φαρμάκων με κατηγοριοποίηση της αποτελεσματικότητας του κατά άτομο.

Η Synlab ιδρύθηκε από ένα μικρό σύνδεσμο εργαστηριακών γιατρών στο Augsburg της Γερμανίας το 1998.

Ακολούθησε μία μακρά περίοδος εξαγορών & συγχωνεύσεων εργαστηρίων, στην κοινή βάση της ποιότητας υπηρεσιών και της διεύρυνσης του εύρους των εξετάσεων του ομίλου. Το 2015 η synlab συγχωνεύεται με έναν ακόμη πρωτοπόρο όμιλο εργαστηρίων, τη γαλλική Labco, και συγκαταλέγεται πλέον στην θέση Νο 1 της ευρωπαϊκής αγοράς εργαστηρίων.

Σήμερα διαθέτει παρουσία σε 37 χώρες σε 4 ηπείρους.

Όσον αφορά την κυπριακή αγορά η Synlab International Gmbh εξαγόρασε την Medilab Ltd, κλινικό εργαστήριο με σχεδόν 40 χρόνια ιστορίας στο ιατρικό τομέα της Κύπρου από το 1980.

Η Medilab ήταν το 1ο εργαστήριο στην Κύπρο που εφάρμοσε Πρότυπο Ποιότητας ISO το 2001. Σήμερα διαθέτει διαπίστευση ISO 15189 σε περισσότερες από 200 παραμέτρους (πιστοποιητικό L080). Η Medilab μετονομάστηκε σε Synlab Κύπρου και είναι πλέον μέρος της Synlab International Gmbh, εισάγωντας στην Κύπρο διεθνείς πρακτικές και τεχνογνωσία από όλη την Ευρώπη.

Tags: Synlab