Συζήτηση για την ενίσχυση των Τεχνικών Επιτροπών υπό τον Α. Μαυρογιάννη

Συζήτηση για την ενίσχυση των Τεχνικών Επιτροπών υπό τον Α. Μαυρογιάννη


Η ενίσχυση και στήριξη των Τεχνικών Επιτροπών, καθώς και ο συντονισμός του έργου τους, συζητήθηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο υπό τον διαπραγματευτή της ε/κ πλευράς Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η σύσκεψη, στην οποία μετείχαν Ε/κ επικεφαλής και μέλη Τεχνικών Επιτροπών, αποσκοπούσε στο συντονισμό και στην ανταλλαγή απόψεων, με στόχο την επίλυση ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι Τεχνικές Επιτροπές. Επίσης, έγινε ανασκόπηση του έργου που υλοποιήθηκε εντός του έτους, ενώ μπήκαν οι βάσεις και για μια ενεργότερη συμμετοχή στο μέλλον. Κατά τη σύσκεψη, ο Ε/κ διαπραγματευτής προέβη σε ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ενώ η μεγαλύτερη έμφαση δόθηκε στα θέματα που αντιμετωπίζει η κάθε Τεχνική Επιτροπή, μέσα και από σύντομες παρεμβάσεις των εκπροσώπων τους.

Τονίστηκε παράλληλα η ανάγκη αλληλοενημέρωσης και οριζόντιας συνεργασίας μεταξύ των Τεχνικών Επιτροπών, καθώς και η αξιοποίηση του μηχανισμού στήριξης, ενώ ιδιαίτερα απασχόλησε το θέμα της γραμματειακής υποστήριξης. Αναφορά έγινε και στο κονδύλι της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη χρηματοδοτική διευκόλυνση προτάσεων των δικοινοτικών Τεχνικών Επιτροπών, ύψους 1 εκ. ευρώ, το οποίο είναι σε ισχύ για την περίοδο 2019-2020.

Η απορρόφηση των κονδυλίων θεωρείται στο παρόν στάδιο ικανοποιητική, αν και βρίσκεται ακόμη στα πρώτα στάδια, ενώ θα πρέπει να γίνει ευρύτερα γνωστός ο τρόπος αξιοποίησής της και από άλλες Τεχνικές Επιτροπές. Δεν αποκλείεται τέλος να γίνει χρήση των κονδυλίων της χρηματοδοτικής διευκόλυνσης και για σκοπούς ενίσχυσης της γραμματειακής υποστήριξης.

Πηγή: ΚΥΠΕ