Τα εταιρικά νέα τρομάζουν τώρα τους επενδυτές

Τα εταιρικά νέα τρομάζουν τώρα τους επενδυτές


Τα futures για τη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street υποχωρούν, όπως και οι ιαπωνικές και αυστραλιανές μετοχές, ενώ το δολάριο κινείται ανοδικά μετά τα απογοητευτικά σχόλια της Amazon και της Apple για το αντίκτυπο του κορωνοϊού.

Η Amazon προειδοποίησε για πιθανές ζημιές το β’ τρίμηνο, ενώ η Apple δεν προχώρησε σε εκτίμηση για τα κέρδη, πρώτη φορά εδώ και μια δεκαετία.

Ετσι, σημειώνει το Bloomberg, ενώ οι αγορές γνώρισαν τον καλύτερο Απρίλιο από το 2011, εξαιτίας των προσδοκιών για συγκράτηση της πανδημίας και τα τεράστια προγράμματα τόνωσης, οι ανακοινώσεις εταιρικών κερδών, έρχονται να θυμίσουν ότι τα δύσκολα δεν πέρασαν.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE-100 καταγράφει πτώση 1,9%. Νωρίτερα, οι αγορές στην Ασία υποχώρησαν βίαια. Ο ιαπωνικός Topix έχασε 2,1%, ενώ ο S&P/ASX στην Αυστραλία βούτηξε κατά 5%. Οι αγορές σε Κίνα, Χονγκ Κονγκ και Νότια Κορέα παρέμειναν κλειστές. Κλειστές είναι και οι αγορές στην ηπειρωτική Ευρώπη, ενώ θα συνεδριάσει κανονικά η Wall Street.

Το δολάριο έβαλε τέλος σε ένα τετραήμερο πτωτικό σερί και τα αμερικανικά ομόλογα κάλυψαν κάποιες από τις πρόσφατες απώλειες που είχαν. Το γουάν υποχώρησε.

Εν τω μεταξύ το πετρέλαιο οδεύει για την πρώτη εβδομάδα ανόδου μετά τα αλλεπάλληλα χτυπήματα που δέχτηκε. Το αμερικανικό αργό κερδίζει 4,3% στα 19,65 δολάρια.

Τέλος, ο χρυσός παραμένει ουσιαστικά αμετάβλητος στα 1.689 δολάρια η ουγκιά.

Πηγή: euro2day.gr