Τα Βραβεία Εριφύλη ελάχιστη τιμή για τις γυναίκες που ξεχωρίζουν

Τα Βραβεία Εριφύλη ελάχιστη τιμή για τις γυναίκες που ξεχωρίζουν

 


Απονεμήθηκαν ψες τα Βραβεία Γυναικείας Αριστείας Εριφύλη 2017, μια πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών (ΚΟΓΕΕ) που στοχεύει στην ανάδειξη γυναικείων προτύπων στην επιχειρηματικότητα και την επαγγελματική σταδιοδρομία.

Τα βραβεία απένειμε η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Βασιλική Αναστασιάδου η οποία σε ομιλία της στην εκδήλωση ανέφερε ότι «χρειάζεται αναντίλεκτα δρόμος ακόμη, ώστε οι Κύπριες – επιχειρηματίες να κατακτήσουν τη θέση που πρέπει να έχουν στην αγορά εργασίας», προσθέτοντας ότι «εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι οι γυναίκες έχουν σημαντικό ρόλο στην αναμόρφωση της εργασίας, της οικονομίας και της κοινωνίας».

Όπως ανέφερε η Υπουργός «η ενίσχυση των προϋποθέσεων που θα ευνοήσουν τις γυναίκες να αναλάβουν επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, αποτελεί σημαντική πρόκληση και αποστέλλει ένα ηχηρό μήνυμα υπέρ της εξισορρόπησης των σχέσεων φύλου στον κόσμο του επιχειρείν».

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων, Χρίστος Μιχαηλίδης ανέφερε ότι τα Βραβεία Εριφύλη αποτελούν την ελάχιστη τιμή που η Ομοσπονδία μπορεί να δώσει σε όλες τις γυναίκες που ξεχωρίζουν από την καθημερινή τους δράση στην κοινωνία, στο γραφείο, στην επιχείρηση.

«Ο θεσμός των Βραβείων Γυναικείας Αριστείας αποτελεί μία από τις πολλές δράσεις τις οποίες υλοποιεί η ΟΕΒ με σκοπό την προώθηση της ισότητας των φύλων και ασφαλώς την ανάδειξη και αξιοποίηση των δεξιοτήτων των γυναικών», είπε ο κ. Μιχαηλίδης προσθέτοντας ότι «μέσω της προώθησης της πολιτικής των ίσων ευκαιριών η Ομοσπονδία επιθυμεί την ενίσχυση της παρουσίας των γυναικών σε όλες τις θέσεις και βαθμίδες της κυπριακής κοινωνίας και οικονομίας».

Στο δικό της χαιρετισμό η Πρόεδρος της ΚΟΓΕΕ, Μαίρη Παπαδοπούλου ανέφερε ότι «στόχος δεν είναι απλώς η επιβράβευση της γυναίκας επιχειρηματία και επαγγελματία, αλλά μέσα από την ενδυνάμωση, μέσα από την ενθάρρυνση, μέσα από ενέργειες στήριξης και αναπτυξιακές δράσεις, μέσα από πρωτοβουλίες ανάπτυξης της εξωστρέφειας να συμβάλουμε, έστω στο μέτρο των δικών μας αναλογιών, στη δημιουργία μιας νέας γενιάς επιχειρηματιών που να τολμά, να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, να σχεδιάζει στρατηγικές, να κτίζει συνεργασίες».

Εκ μέρους το μεγάλου χορηγού της εκδήλωσης, ΟΠΑΠ Κύπρου, ο Διευθύνων Σύμβουλός του, Δημήτρης Αλετράρης χαιρετίζοντας της εκδήλωση είπε ότι ο ΟΠΑΠ Κύπρου δεν είχε κανένα ενδοιασμό από την αρχή, το 2016 να στηρίξει τον θεσμό των Βραβείων Γυναικείας Αριστείας, Εριφύλη.

«Αναγνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι γυναίκες στην ανάπτυξη της σύγχρονης οικονομίας, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας συμφωνήσαμε ότι θα έπρεπε να τους αποδώσουμε και την ανάλογη ηθική επιβράβευση», ανέφερε. «Αποτελεί, αυτή η απόφασή μας, και μια άλλη έκφραση της διαχρονικής και ειλικρινούς στοργής του ΟΠΑΠ Κύπρου προς την γυναίκα της Κύπρου που εκφράζεται μέσω διαφόρων δράσεων που αναλαμβάνει ο ΟΠΑΠ», πρόσθεσε ο κ. Αλετράρης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν προσωπικότητες του οικονομικού και επιχειρηματικού κόσμου, καθώς επίσης εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και οργανώσεων.

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

Τα βραβεία που απονεμήθηκαν είναι τα ακόλουθα:

  • Βραβείο Γυναίκα Επιχειρηματίας – Τάσια Γιανναρά Γιαλλουρίδου
  • Βραβείο Γυναίκα Επαγγελματίας – Μαργαρίτα Δανού
  • Βραβείο Νέα Γυναίκα Επαγγελματίας – Ελίζαμπεθ Αργυρού
  • Βραβείο Γυναίκα Επαγγελματίας Startup – Έλενα Ελράη
  • Τιμητικό Βραβείο Γυναίκα Ηγέτης – Στέλλα Κυριακίδου