Τέλος τα ελληνικά μνημόνια αλλά ο πόνος συνεχίζεται

Τέλος τα ελληνικά μνημόνια αλλά ο πόνος συνεχίζεται

 


Ανταπόκριση των Times από την Αθήνα αναφέρει ότι ο μαραθώνιος λιτότητας της Ελλάδας τελειώνει, αλλά ο πόνος συνεχίζεται.

Οι σκληρές μεταρρυθμίσεις έσωσαν την Ελλάδα και ίσως το ευρώ από την κατάρρευση, αλλά με τρομακτικό προσωπικό κόστος, γράφει η βρετανική εφημερίδα. Με την ανάπτυξη να έχει επανέλθει, την ανεργία να έχει μειωθεί, startups να εμφανίζονται και με δύο εκδόσεις ομολόγων, οι μεταρρυθμίσεις έχουν αποδώσει στα χαρτιά, προστίθεται.

Όμως, σαν τον Φειδιππίδη που πέθανε μετά το «νενικήκαμεν», της αγγελίας της νίκης στο Μαραθώνα, έτσι και σήμερα οι Έλληνες μοιάζουν να έχουν την ίδια μοίρα καθώς βγαίνουν από τα μνημόνια, σχολιάζει το δημοσίευμα.

Συνταξιούχος δηλώνει ότι οι Έλληνες ασφυκτιούν μετά από οκτώ χρόνια λιτότητας και μία 51χρονη που το εισόδημά της έχει μειωθεί δραστικά σχολιάζει ότι ούτε σε 50 χρόνια δε θα συνέλθουμε από το τσουνάμι της κρίσης.

Ο κ. Τσίπρας επαίρεται ότι οδήγησε τη χώρα στην οικονομική σταθερότητα, αλλά λίγοι Έλληνες θα πανηγυρίζουν μαζί του τη Δευτέρα, σημειώνεται. Επισημαίνεται παράλληλα η δυσκολία των στόχων για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα τις επόμενες δεκαετίες.

Σημειώνεται ότι πάνω από 100.000 ελεύθεροι επαγγελματίες έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους από το 2016 και ότι άλλοι βασίζονται στις μειωμένες συντάξεις των γονιών τους. Ο νέος γύρος περικοπών σε συντάξεις και επιδόματα ίσως ωθήσει στη φτώχεια πάνω από το 50% του πληθυσμού.

Τέλος οι τιμές των ακινήτων είναι κατά μέσο όρο 42% κάτω σε σχέση με μια δεκαετία πριν. ΚΥΠΕ