Θάνος Μιχαηλίδης: Αναγκαιότητα το νέο branding της Κύπρου

Θάνος Μιχαηλίδης: Αναγκαιότητα το νέο branding της Κύπρου   


 

Με μεγάλη επιχειρηματική εμπειρία στην ξενοδοχειακή βιομηχανία ο κ. Θάνος Μιχαηλίδης είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Thanos Hotels and Resorts και πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου. Ο όμιλος Thanos Hotels αποτελείται από τέσσερα ξενοδοχεία που δραστηριοποιούνται στην Πάφο, το καθένα με ξεχωριστό χαρακτήρα, τα οποία έχουν κερδίσει σημαντικές διεθνείς διακρίσεις. Ο κ. Μιχαηλίδης μέσα από τη συνέντευξη που μας παραχώρησε, δηλώνει ότι η επιτυχία του Ομίλου οφείλεται κυρίως στο ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο εργάζεται με πάθος και θετική ενέργεια για να επιτελέσει το έργο που του έχει ανατεθεί. Όπως τόνισε, η Κύπρος προσφέρεται για επενδύσεις στον τουριστικό τομέα καθώς διανοίγονται νέες προοπτικές. Σημειώνει, ωστόσο, ότι χρειάζεται να συνεχιστούν οι εντατικές προσπάθειες για αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος καθώς και της εμπειρίας του επισκέπτη στην χώρα μας.

  • Συνέντευξη στη Νικολέττα Λιβέρα

 Η Thanos Hotels and Resorts έχει συμβάλει στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, στην κατηγορία ξενοδοχείων «lifestyle» στην Πάφο. Μιλήστε μας για το όραμα του Ομίλου σας, το ιστορικό και τις ξενοδοχειακές μονάδες που διατηρεί σήμερα.

Η Thanos Hotels,από την αρχή της λειτουργίας της, έθεσε ως στόχο να προσφέρει ξεχωριστές εμπειρίες στους επισκέπτες της. Τα ξενοδοχεία μας έχουν τον δικό τους ιδιαίτερο χαρακτήρα. Η εταιρεία μας ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στον χώρο των ξενοδοχείων από την Αμμόχωστο. Μετά την εισβολή δραστηριοποιηθήκαμε στην Πάφο, με το ξενοδοχείο Paphos Beach Hotel, νυν Almyra. Ακολούθησε το ξενοδοχείο Annabelle και το 1998 άνοιξε το ξενοδοχείο Anassa. Το κάθε ξενοδοχείο που δημιουργήσαμε ήταν μοναδικό και πρωτοπόρο, τόσο στην επιλογή της τοποθεσίας του, όσο και στην μερίδα της αγοράς στην οποία απευθύνεται. Το 2017 εξαγοράσαμε το ξενοδοχείο Aloe στην Πάφο και βρισκόμαστε στο στάδιο της μελέτης για την ανάπτυξή του. Ελπίζουμε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να εφαρμόσουμε τα σχέδιά μας.

                                                                                                 Anassa Anax suite

Πώς διαφέρει ο Όμιλός σας στον χώρο της ξενοδοχειακής βιομηχανίας και πού στηρίζεται η επιτυχία του;

Η Thanos Hotels είναι ένας ανθρωποκεντρικός οργανισμός. Εργοδοτούμε πέραν των 1,000 ατόμων που μοιράζονται τις ίδιες αξίες και το ίδιο πάθος για τη δουλειά τους, είναι υπερήφανοι για την κουλτούρα του Οργανισμού, έχουν θετική ενέργεια, λειτουργούν και συνεργάζονται με γνώμονα την αμοιβαία εμπιστοσύνη και διαφάνεια και τέλος, νοιάζονται για τον συνάνθρωπο, τον πελάτη και την τοπική κοινωνία.

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια του Ομίλου; Μετά από την πρόσφατη εξαγορά του ξενοδοχείου Aloe σκοπεύετε να προχωρήσετε σε νέες επενδύσεις στην Κύπρο;

Αυτό το διάστημα μελετούμε την ανάπτυξη του ξενοδοχείου Aloe, έχοντας μπροστά μας διάφορες επιλογές. Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον project το οποίο σίγουρα θα προκαλέσει αίσθηση. Εξετάζουμε επίσης και άλλες ευκαιρίες στην Κύπρο, διότι πιστεύουμε ότι η χώρα μας προσφέρεται για επενδύσεις στον τουριστικό τομέα. Η αγορά αναπτύσσεται ραγδαία προς πολλαπλές κατευθύνσεις και διανοίγονται νέες προοπτικές.

                                                                                                 Anassa THALASSA SPA

Υπάρχουν σκέψεις για επέκταση του Ομίλου στο εξωτερικό; Και αν ναι, σε ποιες χώρες θα δραστηριοποιηθείτε;

Μελετούμε προοπτικές εκτός Κύπρου.

Ποια είναι η προσφορά του Ομίλου στην κοινωνία και στην τοπική κοινότητα;

Η ενεργός δράση και προσφορά στις κοινότητες όπου δραστηριοποιούμαστε υπήρξε πάντα βασική επιδίωξή μας. Πιστεύουμε ότι ένας υγιής Οργανισμός πρέπει να αποτελεί σημαντικό μέρος της κοινωνίας, δημιουργώντας συνεχώς ευκαιρίες επαφής της τοπικής κοινότητας με το προσωπικό αλλά και τους πελάτες του. Εμείς φροντίζουμε να διατηρούμε και να ενδυναμώνουμε αυτή τη σχέση.

 Οι συντονισμένες προσπάθειες των τουριστικών και οικονομικών φορέων για να καταστεί η Πάφος ολόχρονος τουριστικός προορισμός, έχουν αποδώσει καρπούς;

Η Πάφος είναι ο πιο εδραιωμένος χειμερινός προορισμός στην Κύπρο εξού και κάθε χρόνο ολοένα και περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες παρατείνουν τη λειτουργία τους. Τα ξενοδοχεία του Ομίλου μας, που βρίσκονται στην πόλη της Πάφου, μένουν ανοικτά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

 

Almyra Suite 

Κατά την άποψή σας τι πρέπει να γίνει για να πετύχουμε την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και την προώθηση της Κύπρου γενικότερα;

Σίγουρα θα πρέπει να συνεχιστούν οι εντατικές προσπάθειες για αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και της εμπειρίας του επισκέπτη στην Κύπρο. Χρειάζεται να δημιουργηθούν αυθεντικές εμπειρίες και παράλληλα να υλοποιηθεί, μέσω μιας σύγχρονης επικοινωνιακής καμπάνιας, το branding του νέου προσώπου της Κύπρου. Ακόμη πιο σημαντικό και αναγκαίο είναι η βελτίωση της συνδεσιμότητας της Κύπρου με τις αγορές που έχουν προοπτική ανάπτυξης ροής τουριστών.

Ποιες είναι οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες για την περίοδο 2019-2020 σε ό,τι αφορά το τουριστικό μας προϊόν;

Είναι απαραίτητο να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης στα ξενοδοχεία. Το 2019 θα κινηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα από τις δύο προηγούμενες χρονιές. Αυτό δείχνει ότι χρειάζεται ακόμη περισσότερη δουλειά για να διατηρήσουμε σταθερούς τους ρυθμούς ανάπτυξης του τουριστικού ρεύματος προς την Κύπρο και να μειώσουμε την εξάρτησή μας από συγκεκριμένες αγορές. Προσπάθειά μας θα πρέπει να είναι να μειώσουμε το ρίσκο και να δημιουργήσουμε νέες προοπτικές που θα μας επιτρέψουν να κτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον.

                                                                                                 Annabelle-Deluxe