Τις θέσεις της ΚΔ για επιλογή Προέδρου Κομισιόν και άλλων αξιωματούχων μεταφέρε ο Πρόεδρος στον Τουσκ

Τις θέσεις της ΚΔ για επιλογή Προέδρου Κομισιόν και άλλων αξιωματούχων μεταφέρε ο Πρόεδρος στον Τουσκ

 

Τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας σε σχέση με την επιλογή του νέου Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς και των επικεφαλής στους άλλους κορυφαίους ευρωπαϊκούς θεσμούς, κατέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, με τον οποίο είχε εκ νέου σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Πρόδρομου Προδρόμου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε επίσης σήμερα το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας, Λίο Βαράντκαρ, με τον οποίο αντάλλαξαν επίσης απόψεις σχετικά με τις επιλογές των κορυφαίων αξιωματούχων στα διάφορα θεσμικά όργανα της ΕΕ.

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση με τον κ. Τουσκ, ο κ. Προδρόμου ανέφερε πως αυτή περιστράφηκε στις διεργασίες που γίνονται στο Συμβούλιο για την επιλογή του νέου Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και των επικεφαλής στους άλλους κορυφαίους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Ο Πρόεδρος ενημερώθηκε από τον κ.Τουσκ ενδελεχώς για τις συζητήσεις και διαβουλεύσεις που λαμβάνουν χώρα και αντάλλαξε απόψεις, καταθέτοντας και τις θέσεις του εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, πρόσθεσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Πηγή: ΚΥΠΕ