Το Despina Children’s Diabetes Foundation αγωνίζεται για πρακτική βοήθεια/γνώση προς διαβητικά παιδιά και γονείς

Το Despina Children’s Diabetes Foundation αγωνίζεται για πρακτική βοήθεια/γνώση προς διαβητικά παιδιά και γονείς

Το Despina Children’s Diabetes Foundation, το μοναδικό ίδρυμα στην Κύπρο για τον παιδικό διαβήτη στόχο έχει την παροχή γνώσης και βοήθειας στα παιδιά που πάσχουν από διαβήτη και στους γονείς τους, αναφέρθηκε σε διάσκεψη Τύπου με ευκαιρία την παγκόσμια μέρα διαβήτη.

Σε δελτίο Τύπου του Ιδρύματος αναφέρεται ότι η Πρόεδρός του Φαίδρα Παπακώστα αναφέρθηκε στον τρίπτυχο Ενημέρωση – Ευαισθητοποίηση – Δράση, καθώς και στην άμεση ανάγκη να αλλάξει προς το καλύτερο, όχι μόνο η ζωή και καθημερινότητα των διαβητικών παιδιών στην Κύπρο, αλλά κυρίως η αντιμετώπισή τους από τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Η Δρ. Ειρήνη Χατζηχαραλάμπους, Πρώτη Ιατρική Λειτουργός, απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου και αναφέρθηκε στην λειτουργία της εξειδικευμένης παιδο – διαβητολογικής κλινικής στο Μακάρειο νοσοκομείο, στην οποία είναι τοποθετημένες συσκευές συνεχούς παρακολούθησης σακχάρου, συμβάλλοντας καθοριστικά στην αξιολόγηση κάθε παιδιού και στην εφαρμογή εξατομικευμένης θεραπευτικής αγωγής.

Πηγή: ΚΥΠΕ