Το πλήρωσε ακριβά – Πρόστιμο €57.000  για αδήλωτη εργασία

Το πλήρωσε ακριβά – Πρόστιμο €57.000  για αδήλωτη εργασία

 


Πρόστιμο ύψους €57.400 επέβαλαν Λειτουργοί του Υπουργείου Εργασίας για παράνομη εργοδότηση και αδήλωτη εργασία σε υποστατικό στην ελεύθερη Αμμόχωστο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, μαζί με λειτουργούς του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, διενήργησαν χθες έλεγχο σε υποστατικό στην επαρχία Αμμοχώστου, για πάταξη της παράνομης εργοδότησης και της αδήλωτης εργασίας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε 76 άτομα, εκ των οποίων 38 Κύπριοι πολίτες, 17 κοινοτικοί και 21 υπήκοοι τρίτων χωρών.

Από αυτούς διαπιστώθηκε ότι 26 άτομα εργάζονταν χωρίς να είναι δηλωμένα στις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με αποτέλεσμα οι λειτουργοί του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών ασφαλίσεων να προχωρήσουν στην έκδοση διοικητικών εξώδικων προστίμων για το συνολικό ποσό των 57,400 ευρώ.

Ακόμα συνελήφθησαν από μέλη της Αστυνομίας τέσσερις υπήκοοι τρίτων χωρών, για το αδίκημα της παράνομης απασχόλησης χωρίς την άδεια του Λειτουργού Μετανάστευσης.

Τα τέσσερα άτομα, ηλικίας 35, 34, 21 και 18 χρόνων, τα οποία διαμένουν νόμιμα στη Δημοκρατία, κατηγορήθηκαν γραπτώς και αφέθηκαν ελεύθεροι, για να κλητευθούν αργότερα ενώπιον Δικαστηρίου για εκδίκαση της υπόθεσης.

Ο 38χρονος εργοδότης τους, εντοπίστηκε και κατηγορήθηκε γραπτώς για το αδίκημα της παράνομης εργοδότησης.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ένα άτομο ηλικίας 22 χρόνων συνελήφθη από την Αστυνομία για το αυτόφωρο αδίκημα της επίθεσης εναντίον αστυνομικού κατά την νόμιμη εκτέλεση του καθήκοντος του.

Την υπόθεση εξετάζει ο Αστυνομικός Σταθμός Παραλιμνίου.

Categories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ