Το υψηλότερο αχρησιμοποίητο κτήριο στον κόσμο βρίσκεται στη Βόρεια Κορέα

Το υψηλότερο αχρησιμοποίητο κτήριο στον κόσμο βρίσκεται στη Βόρεια Κορέα

Το ξενοδοχείο Ριουγκγιόννγκ στο κέντρο της Πιονγκγιάνγκ αναδεικνύεται στο υψηλότερο αχρησιμοποίητο κτίριο στον κόσμο

Το παγκόσμιο ρεκόρ για το υψηλότερο -μη χρησιμοποιημένο- κτήριο στον κόσμο ανήκει στο ξενοδοχείο Ριουγκγιόνγκ στη Βόρεια Κορέα.

Από το 2008, όταν ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για το ξενοδοχείο Ριουγκγιόνγκ (Ryugyong Hotel) ορθώνεται επιβλητικό και φωτισμένο στο κέντρο της πρωτεύουσας Πιονγκγιάνγκ. Μόνο που εξακολουθεί να μένει άδειο και εκτός λειτουργίας.

Η κατασκευή του Ριουγκγιόνγκ, κράτησε πολλά περισσότερα χρόνια από τον αρχικό προγραμματισμό, αν σκεφτεί κανείς πως η αποπεράτωσή του αναμενόταν να γίνει αρχικά το 1987. Μία πολύ μεγάλη περίοδος, που οφείλεται στα προβλήματα στη χρηματοδότηση του σχεδίου μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης και στην ανάγκη της Βόρειας Κορέας να εξασφαλίσει τα απαραίτητα είδη πρώτης ανάγκης για την επιβίωση του πληθυσμού της.

Σύμφωνα με τα αρχικά σχέδια, θα ήταν το υψηλότερο ξενοδοχείο του κόσμου, το σήμα κατατεθέν της Πιονγκγιάνγκ και σύμβολο της υπεροχής του βορειοκορεατικού καθεστώτος. Κυρίως όμως, ο ουρανοξύστης του Ριουγκγιόνγκ θα ήταν ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα, με το άκρως γεωμετρικό του σχήμα και τα 300 μ. ύψους του ορατά από απόσταση χιλιομέτρων.

Η κατασκευή του θα απεδείκνυε σε όλον τον κόσμο τα επιτεύγματα που μπορεί να καταφέρει η Βόρεια Κορέα (και η τότε χρηματοδότριά της Σοβιετική Ένωση), απέναντι στην οικονομική άνθηση της γειτονικής Νοτίου Κορέας.

Πηγή: Insider.gr

Categories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ