Τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας


 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης υποδέχθηκε πριν από λίγο τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, στην πρώτη από την εκλογή του στις 7 Ιουλίου.

Με την άφιξή του στον χώρο του Προεδρικού, τον κ. Μητσοτάκη υποδέχθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης. Ακολούθως ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, πρώτου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τιμητικό άγημα απέδωσε τιμές και έγινε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τον υποδέχθηκε στην είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου.

Αυτή την ώρα ο Έλληνας Πρωθυπουργός έχει κατ` ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Ακολουθούν διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών.

Στις 1200 αναμένεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας να προβούν σε κοινές δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

Τον κ. Μητσοτάκη συνοδεύουν ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, ο Υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Από πλευράς κυπριακής Κυβέρνησης θα λάβουν μέρος στις διευρυμένες συνομιλίες ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες. Πηγή: ΚΥΠΕ