Τουρκία – Θρίλερ: Μπροστά το ΑΚΡ του Ερντογάν σε Κωνσταντινούπουλη, πίσω σε Αγκυρα και Σμύρνη

Τουρκία – Θρίλερ: Μπροστά το ΑΚΡ του Ερντογάν σε Κωνσταντινούπουλη, πίσω σε Αγκυρα και Σμύρνη


Εστω και οριακά, το κόμμα του Τούρκου Προέδρου μοιάζει να αντέχει και να σώζει την παρτίδα…ωστόσο η καταμέτρηση συνεχίζεται

Με οριακό προβάδισμα 51% στην Κωνσταντινούπολη, ο πρώην πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ – και πάντοτε στενός συνεργάτης του Ταγίπ Ερντογάν – συγκεντρώνει ποσοστό 51%, με καταμετρημένο το 50% των ψήφων, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters (19:40 ώρα Ελλάδας), επικαλούμενο το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο ΝΤV.

Στην Άγκυρα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Μεχμέτ Οζασεκί που υποστηρίζει και πάλι το κόμμα του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, βρίσκεται πλέον πίσω από τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης, με την καταμέτρηση να έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 41,7%.

Στην Σμύρνη, τρίτη σε πληθυσμό πόλη της Τουρκίας, η αντιπολίτευση έχει εξασφαλίσει ευρύ προβάδισμα, με ποσοστό 58,26% έναντι 37,77%, ενώ η καταμέτρηση βρίσκεται λίγο κάτω από το 40%.

Η καταμέτρηση συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί απόψε, κοντά στις 21:00 όπως εκτιμούν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Εφόσον τα αποτελέσματα αυτά δεν ανατραπούν στη συνέχεια της βραδιάς, ο Τούρκος Πρόεδρος που ενεπλάκη προσωπικά πολύ ενεργά στην εκλογική μάχη για τους δήμους και τις νομαρχίες, θα έχει διασωθεί, έχοντας υποστεί πάντως σημαντικά πλήγματα.

Η απόσταση που χωρίζει τις πολιτικές δυνάμεις σε Κωνσταντινούπολη και Αγκυρα είναι πολύ μικρότερη σε σύγκριση με κάθε προηγούμενη ψηφοφορία από το 2003 και την άνοδο του Ερντογάν στην εξουσία.

Πηγή: huffingtonpost.gr